Foci

Győri újonc Egervári Sándor új keretében

pátkai máté (pátkai máté, )
pátkai máté (pátkai máté, )

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya négy győri játékost hívott be az észtek és a törökök ellen készülő keretbe.

A magyar válogatott október 12-én Tallinnban az észtekkel, négy nappal később a Puskás Ferenc Stadionban a törökökkel mérkőzik meg világbajnoki selejtező mérkőzésen.

Egervári Sándor kijelölte a mérkőzésekre készülő keretet, amelyben Pátkai Máté személyében egy válogatott újonc is helyet kapott.

A hazai bajnokságot vezető Győrből Lipták Zoltán, Takács Ákos és Koltai Tamás is tagja az együttesnek. A zaragozai Pintér Ádám egyelőre feltételesen került be az együttesbe, amennyiben felépül a jövő hétfőn kezdődő összetartásra, pályára léphet a soros selejtezőkön.

„Takács Ákos a védelemben, Pátkai Máté a középpályán mutatott kiváló formát az elmúlt hetekben, ezért szavaztam bizalmat nekik. Vanczák Vilmos és Laczkó Zsolt egyelőre nem bevethető a műtétje után, Priskin Tamás izomsérülés miatt hiányzik, Rudolf Gergely pedig még nem tudott pályára lépni a DVTK-ban, ezért továbbra sem számíthatunk rá.

Pintér Ádámról jó hírek érkeztek, ő már panaszmentes a sérülése után, s ha a következő egy hétben is az marad, akkor hétfőn csatlakozik a kerethez” – mondta Egervári Sándor.

A magyar válogatott keret

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

Védők: Varga József (DVSC-Teva), Takács Ákos (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Juhász Roland (Anderlecht), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Lipták Zoltán (Győri ETO), Kádár Tamás (Roda JC), Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás)

Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (WBA), Koman Vladimir (FK Krasnodar), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Koltai Tamás (Győri ETO), Szakály Péter (DVSC-Teva), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza)

Támadók: Szalai Ádám (Mainz), Németh Krisztián (Roda JC), Szabics Imre (Sturm Graz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik