Foci

A Fradi is a DVTK kapusának gyűjt pénzt

Egy mezt árverez el a Ferencváros a diósgyőri labdarúgócsapat leukémiás kapusának megsegítésére.

A DVTK ifjú kapusának, Rakaczki Bencének a szervezetében pár hónapja leukémiát diagnosztizáltak. A 19 éves játékos története azóta – túlzás nélkül állítható – bejárta Európát.

Először augusztusban a Barcelona kívánt jobbulást egy közös képpel és egy dedikált mezzel Rakaczki Bencének, a gesztus ötletgazdája a DVTK játékosa, Francisco “Paco” Gallardo volt. Ő a Sevillában csapattársa volt Dani Alvesnek, a Barca mostani jobb bekkjének.

Nem sokkal később a Deportivo La Coruna küldött mezt a srácnak, majd Király Gábor segítségével a diósgyőri fiatalember kedvenc kapusa, Manuel Neuer is ajándékot küldött Bencének.

Most a Ferencváros NB I–es kerete és szakmai stábja egy dedikált mezt, valamint a Diósgyőr elleni mérkőzés kezdőrúgását bocsátja licitre a vatera.hu weboldalon. Támogatói jegy vásárlására is van lehetőség. Minden egyes támogatói jegy megvételével, 500 forinttal segítik a fiatal játékos felépülését.

A Ferencváros a teljes bevételt a DVTK elleni mérkőzést (szeptember 30., 16.30) megelőzően adja át Rakaczki Bencének, illetve hozzátartozóinak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik