Foci

Gyászolnak a török focisták

Ediz Bahtiyaroğlu (ediz bahtiyaroğlu,)
Ediz Bahtiyaroğlu (ediz bahtiyaroğlu,)

A török labadarúgók fekete karszalagban játszanának a hollandok elleni pénteki vb-selejtezőn a 26 éves Ediz Bahtiyaroglu halála miatt.

A bosnyák származású, de török állampolgár Ediz Bahtiyaroglu kedden este hunyt el Eskisehir városában, Közép-Anatóliában.

A 26 éves játékos csapata, az Eskisehirspor edzése után hazament, de nemsokára rosszul lett, barátnője hívta ki a mentőket, akik azonban már nem tudták megmenteni a labdarúgó életét.

A hírek szerint Bahtiyaroglu halálát szívroham okozta, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg, várják a boncolás eredményét.

A Boszniában született Ediz Bahtiyaroglu szüleivel 10 évesen költözött Törökországba, ahol török állampolgárságot kapott. 11 alkalommal szerepelt az U21-es török válogatottban. Az elhunyt játékos az Eskisehirspor előtt szerepelt az Ankaraspor, az Ankaragucu és a Bucaspor csapataiban is.

A bosnyákok arra szerették volna rávenni, hogy a felnőtt válogatottjukban szerepeljen, és ez elől Bahtiyaroglu sem zárkózott el.

A Török Labdarúgó Szövetség arra kérte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget, hogy engedélyezze játékosainak fekete karszalag viselését a Hollandia elleni, pénteki vb-selejtezőn. A két csapat egy csoportban szerepel a sorozatot Andorra ellen megkezdő magyar válogatottal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik