Foci

Esélyünk lehet a bravúrra a hollandok ellen

magyar válogatott (magyar válogatott, )
magyar válogatott (magyar válogatott, )

Juhász Roland szerint a magyar válogatott megtanulta magabiztosan hozni a kötelező meccseket, és akár a hollandoknak is gondot okozhat.

Az andorrai válogatott legyőzése a magyar válogatott nyitómeccsén utoljára a 2006-os világbajnokság selejtezője során szerzett pontot tétmérkőzésen, igaz, akkor mindjárt ötöt.

A 2008-as és 2012-es Eb-selejtezőn, valamint a 2010-es vb-kvalifikáció során viszont minden meccsét elvesztette, ezeken az oroszok elleni 0-1 során járt a legközelebb a bravúrhoz 2007-ben.

Ennek fényében a magyar válogatott számára kizárólag a győzelem lehet elfogadható eredmény, és Juhász Roland szerint a csapat venni is fogja az akadályt.

“Korábban voltak problémáink a kötelező győzelmek kiharcolásával, elég csak a rossz emlékű máltai vereségre gondolni, az utóbbi időszakban azonban jól vesszük ezeket az akadályokat – fogalmazott Juhász. – Nagyon fontos, hogy kellő önbizalmat szerezzünk a hollandok ellen, ahhoz pedig egy magabiztos győzelemre van szükség. A holland válogatott ellen is a maximumra kell törekedni, és úgy gondolom, most jó esély lehet ellenük a bravúrra. Tavaly Amszterdamban közel jártuk a pontszerzéshez, és az is mellettünk szólhat, hogy Hollandia most kisebb hullámvölgybe került. Biztos vagyok benne, hogy nagyon meg akarják majd mutatni, hogy ugyanolyan erősek, mint az Európa-bajnokság előtt, de a nagy akarás talán görcsösebbé teszi majd őket, ez esetben nekünk profitálni kell ebből.”

A hollandok augusztusban a belgáktól 4-2-es vereséget szenvedtek a vb-selejtező sorozat főpróbáján, az Anderlechtben szereplő Juhász Roland természetesen sokat hallott erről a mérkőzésről az utóbbi hetekben.

A belga sajtó elsősorban a holland védelmet kritizálta, ezen a területen lehet a legsebezhetőbb a jövő heti ellenfél. Hozzá kell azonban tenni, hogy egy felkészülési mérkőzésen még van lehetőség kísérletezni, és talán a hollandok is éppen ezt tették. Ellenünk azonban már nem babra megy a játék, ezért arra számítok, hogy jóval fegyelmezettebb lesz a holland csapat” – tette hozzá a 29 éves védő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik