Foci

Keserves Barcelona-siker az Osasuna ellen

barcelona (barcelona, lionel messi, osasuna)
barcelona (barcelona, lionel messi, osasuna)

Második meccsét is megnyerte a Barcelona a spanyol bajnokság 2012-13-as szezonjában, az Osasunának a szimpatikus vesztes szerep jutott.

Lionel Messi 216. bajnoki mérkőzésén a 172. és a 173. gólját szerezte meg a vasárnap esti mérkőzésen Pamplonában, és ez elég volt a Barcelonának ahhoz, hogy megnyerje a meccset.

Azt, amelyhez a találkozó nagy részében nem volt köze. A Barcelona önmagához képest nem játszott jól, mégis megszerezte a három pontot, erre szokták mondani, ilyenre csak a legjobb csapatok képesek.

A találkozót szinte végig uralta az Osasuna, amely a 17. percben egy szép támadás végén Lamah bal oldali beadása után, Llorente fejesével szerezte meg a vezetést (1-0).

Ez az előny majdnem kitartott a meccs végéig, de Tito Vilanova, a katalánok vezetőedzője cseréivel megzavarta a hazaiakat, Messit egy kicsit visszatolta a középpályára, Fabregas helyett Pedro, Iniesta helyett pedig Xavi ment be a pályára.

A 76. percben egy Barcelona-adogatóbemutató során kétszer is lesgyanús szituációban kapta a labdát a katalánok játékosa, de az utolsó passznál, amikor Messit érte el a játékszer, nem volt les, az argentin játékos a védők között begyötörte a lasztit a hazaiak kapujába, egészen közelről (1-1).

Négy perccel később Jordi Alba adott középre, Lionel Messi pedig kapásból, laposan lőtte ki a jobb sarkot (1-2).

A Barcelona nyolcadgőzzel nyerte meg a meccset.

Eredmény – spanyol labdarúgó-bajnokság
Osasuna – Barcelona 1-2 (1-0)
gólszerzők: Llorente (17.), illetve Messi (76., 80.)
piros lap: Punal (76., Osasuna)

Videó – a Barcelona győzelme képekben:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik