Foci

Gálázott az Inter, otthon ikszelt a Roma

Inter (inter, )
Inter (inter, )

Az Internazionale labdarúgócsapata az újonc Pescara vendégeként nyert 3-0-ra, az As Roma hazai pályán játszott 2-2-es döntetlent. Tőzsér Dániel csereként debütált a Genoában.

Az Internazionale sokat változott a nyáron, első blikkre ráadásul az előnyére. Az első ellenfél az újonc Pescara volt, amely nagy ellenfél ide, vagy oda, hazai pályán 4-3-3-as felállással várta a milánói kék-feketéket. Akadt is pár veszélyes akciója a vendéglátóknak az összecsapás elején, ám az Inter két szép akciónak köszönhetően bő egy perc alatt kettőt is lőtt, a másodikat a Milannal elcserélt Cassano készítette elő – előbb Sneijder, majd Milito volt a befejező.

A Pescara a meccs további részében sem adta fel, ment előre a kiscsapat becsülettel, ám a csoda ezúttal elmaradt, Inter-győzelem lett a meccs vége, a csereként beálló Coutinho a 81. percben állította be a 3-0-s végeredményt. Ugyan a hazaiak a bentmaradásért fognak küzdeni a szezonban, és biztosan lesz pár olyan meccs, amikor beleszaladnak a késbe, azonban az általuk képviselt futball miatt érdemes leülni megnézni az összecsapásaikat.

Az AS Roma színeiben Osvaldo a nyitóforduló egyik legszebb gólját lőtte, ollózva vette be a Catania kapuját. Más kérdés, hogy a hazaiak védelme nem állt a helyzet magaslatán, ezt a szicíliai gárda kétszer is megbosszulta, Lopez a 91. percben mentette 2-2-re a meccset.

Osvaldo gólja:

Rendeztek egy rangadót is az első körben, a Palermo a Napolit fogadta. A kupagyőztes az első és a második félidőben is beköszönt, három ponttal távozott a riválistól.

Szerencsére egy magyar fiúról, nevezetesen Tőzsér Dánielről is szót kell ejtenünk, aki ugyan csereként, de debütált újdonsült csapatában, a Genoában. Honfitársunk a 67. percben állt be, övéi pedig 2-0-ra nyertek a Cagliari ellen.

Eredmények – Serie A, 1. forduló

AS Roma-Catania 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Osvaldo (69.), Lopez (91.) illetve Marchese (29.), Gomez (69.)

Atalanta-Lazio 0-1 (0-1)
Gólszerző: Hernanes (17.)

Chievo-Bologna 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Pellissier (65.), Cruzado (79.)
Piros lap: Perez (87.)

Genoa-Cagliari 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Merkel (51.), Immobile (85.)

Palermo-Napoli 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Hamsik (45+2.), Maggio (79.), Cavani (88.)

Pescara-Internazionale 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Sneijder (17.), Milito (19.), Coutinho (81.)

Siena-Torino 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik