Foci

A derbi másnapján elküldték Détárit

Détári Lajos (détári lajos, )
Détári Lajos (détári lajos, )

Détári Lajos szerint jó meccs volt a vasárnapi Újpest-Fradi, de egy pontot érdemeltek volna. Javításra nem lesz lehetősége, szerződést bontottak vele.

A pályán és azon kívül is okozott izgalmakat az OTP Bank Liga 4. fordulójának rangadója, amely előtt már keringtek a pletykák Détári Lajos esetleges távozásáról.

Az Újpest az utolsó másodpercekben szerezte meg a győzelmet, elrontva ezzel a Fradi és a zöld-fehérek szakmai igazgatója, Détári Lajos hangulatát.

“Jó meccs volt, ezért mindkét csapat tett. Az első félidőben egy nagy hiba után kerültünk hátrányba, de a fordulás után már végig domináltunk, az Újpest nem is jött át a félpályán. Helyzeteket dolgoztunk ki, de a góllövéssel megint voltak gondjaink. Végül egyenlítettünk, ezután a játékosok elhitték, hogy már megvan a meccs, pedig azt kértem, menjünk még előre. A döntetlen már a kezünkben volt, arra rászolgáltunk volna” – mondta a tréner a meccs után.

Nagy kérdés, hogy tudta-e valójában, mi várhat, mi vár rá a derbi másnapján. Mint hétfőn kiderült, “közös megegyezéssel” távoznia kell az Üllői útról.

Kubatov Gábor, a Fradi elnöke röviden kommentálta a hétfői történéseket a Facebook-on: “Ma reggel, közös megegyezéssel szerződést bontottunk a Ferencváros labdarúgó csapatának vezetőedzőjével, Détári Lajossal. Fájdalmas, de elkerülhetetlen volt…”

A Nemzeti Sport szerint a kedden bemutatandó új tréner Hollandiából érkezik.

Détárit kirúgták, kedden bemutatják az utódját

A Ferencváros közleménye a fradi.hu-n:

“Az FTC Labdarúgó Zrt. a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott Détári Lajossal.

A szakvezető a 2011/2012-es szezonban érkezett az FTC-hez, és nagyon nehéz helyzetben tudott segítségére lenni csapatunknak. A Ferencváros nagyra értékeli a vezetőedző Fradiért tett erőfeszítéseit, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy a csapat gyorsabb szakmai fejlődését egy új koncepció tudja biztosítani. Ezért kölcsönösen úgy döntöttünk, hogy a változás elkerülhetetlen.

Megtisztelő volt a magyar labdarúgás egyik élő legendájával együtt dolgozni, a Ferencváros sok sikert kíván Détári Lajosnak további szakmai karrierjéhez!

A klub a holnapi napon (kedden – a szerk.) bemutatja a Ferencváros új vezetőedzőjét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik