Foci

U21-es csapatunk egygólos sikere

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3-2-re megverte Észak-Írországot Tatabányán, felkészülési mérkőzésen.

Korosztályos csapatunk az utolsó két Eb-selejtező előttre időzítette be a szigetországiak ellen találkozót, melyen a magyar csapat irányított.

Sokáig nem is kellett várni a vezető találatra, hiszen Gosztonyi András a tizenhatos sarkáról vette be a vendégek kapuját. Aztán a semmiből egyenlíteni tudtak az észak-írek: egy szabadrúgást használtak ki remekül, melynek végén McEleney bólintott Gulácsi hálójába. Az első játékrész folytatásában mindkét fél előtt adódtak veszélyes szituációk, de a hálóőrök biztosan védték kapujukat.

A szünetet követően, három percnyi után Beliczky volt eredményes közelről, majd Radó is feliratkozott a gólszerzők közé. A vendégek szépítő találata már az utolsó utáni pillanatban, a 94. percben érkezett, így már nem osztott nem szorzott Gray büntetője.

“Hullámzó játékkal, hol jobb, hol rosszabb periódusokkal sikerült legyőznünk ellenfelünket. Voltak jó, de kevésbé jó egyéni teljesítmények is a csapatban. Remélhetőleg az őszi selejtezőkig sikerül kijavítani a most felbukkanó hibákat. Minden meccsen a győzelemért játszunk, ma sikerült megvalósítanunk a célunkat, és remélhetőleg utolsó két selejtezőnkön is sikerül” – mondta a mérkőzés után Róth Antal.

KERETES CÍME:
Magyarország U21 – Észak-Írország U21 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Gosztonyi (19.), Beliczky (48.), Radó (62.) illetve McEleney (25.), Gray (94.-büntetőből)

A magyar válogatott összeállítása:
Gulácsi – Sváb, Kádár, Szolnoki, Fodor (Litauszki, 71.) – Simon (Windecker, 63.), Fiola, Kovács I. (Haraszti, 71.) – Bódi (Radó, 46.), Tischler (Beliczky, 46.), Gosztonyi András (Balázs, 63.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik