Foci

Nem bírt Királlyal a Hali

király gábor (király gábor, )
király gábor (király gábor, )

A szombathelyi Haladás felkészülési mérkőzésen 1-0-ra kikapott a Bundesliga 2-ben szereplő 1860 Münchentől, amelynek kapuját Király Gábor védte.

A Szombathelyi Haladás a német 1860 Münchent fogadta felkészülési mérkőzésen a Rohonci úti stadionban. A vendégek a tavalyi szezonban a 6. helyen végeztek a Bundesliga 2-ben, ahol irigylésre méltóan átlagosan 23 ezer néző előtt játszották meccseiket.

A müncheniek kapujában a szombathelyi foci emblemetikus alakja, Király Gábor állt, aki a 3500 fős publikumnak megmutatta, hogy 36 évesen is kiváló formában van.

“Üdv itthon Gabi, várunk haza” – ez volt olvasható a helyi “B”-közép által kifeszített molinón, a kezdőrúgást a kpaus édesapja, Király Ferenc végezte el.

Az első félidő szerény müncheni fölényt és egy vendéggólt hozott, egy szöglet után kifejelt labdát a csapatkapitány, Benjamin Lauth 18-ról bombázta a magyar kapuba.

A fordulás után a Hali próbálkozott az egyenlítéssel, de Király Gábor hatékonyan őrizte a vendégkaput, végül a meccs 1-0-s müncheni győzelemmel zárult.

Eredmény – felkészülési mérkőzés, Szombathely
Szombathelyi Haladás-1860 München 0-1 (0-1)
Gólszerző: Lauth (34.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik