Foci

Súlyos beteg a Diósgyőr fiatal kapusa

Leukémiát diagnosztizáltak a 19 éves Rakaczki Bence szervezetében. A klub a drukkerek segítségét kéri.

Aggasztó hír jelent meg a Diósgyőr labdarúgócsapatának weboldalánRakaczki Bence leukémiában szenved. A 19 éves kapus állapotának szinten tartásához vérre van szüksége. A család arra kéri a diósgyőri szurkolókat, hogy aki tud, segítsen.

A fiatal játékos idén került be a DVTK felnőtt keretébe, és a diósgyőriek utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésén védte a csapat kapuját. A tavaszi fordulók közben írásbeli érettségi vizsgát is tett (a szóbeli részt már a betegágyból teljesítette). A tehetséges kapus a bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát, és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig szomorú eredményt hozott.

„Bence szerény, kötelességtudó és tisztelettudó. Nagyon szeret horgászni, de amikor kifogja a nagy pontyokat, megpuszilja és visszadobja őket a vízbe. Ilyen gyerek Bence, csak legekben tudok beszélni róla” – mondta Veréb György, a DVTK kapusedzője a honlapnak.

A diósgyőri drukkerek a Semmelweis Kórháznál (Miskolc, Bottyán utca 3) található Miskolci Vérellátó Állomáson adhatnak vért szerdánként 9 és 18 óra között. Aki segítene, jeleznie kell, hogy az irányított véradás formájában Rakaczki Bencének szánják a vért (a részleteket a dvtk.eu oldalon olvashatják).

Rakaczki Bence annyit kért a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan tették, amikor pályára lépett a meccseken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik