Foci

Újabb büntetés a lengyel-orosz párosnak

Michel-Platini(210x140)(1).jpg (michel platini, )
Michel-Platini(210x140)(1).jpg (michel platini, )

A társrendező lengyelek és a csoportellenfél oroszok a kiesés mellé még egy több ezer dolláros büntetést is kaptak a rendbontások miatt.

Az UEFA a Lengyelország-Oroszország mérkőzésen történt incidens miatt pénzbírsággal sújtotta a két résztvevőt. Bár már mindkét csapat kiesett az Európa-bajnokságról, a szurkolói még azóta sem nyugodtak meg. Az oroszok 38 ezer, a lengyelek 5 ezer dollár büntetést kaptak rajongóik miatt.

A szurkolók tiltott zászlókat és pirotechnikai eszközöket vittek a lelátóra, és kisebb tűzijátékot rendeztek ott. Ezt pedig a pálya sem úszta meg, több darab a füvön landolt, veszélyeztetve ezzel a játékosok épségét is.

Az UEFA hivatalos nyilatkozatban közölte, hogy végül nem vonnak le hat pontot az orosz válogatottól a varsói szurkolói rendbontások miatt.

Nemrégiben ugyanis az oroszokat már megbírságolta az UEFA 172.000 dollárra, valamint felvetődött, hogy a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezőin hat pontos mínusszal rajtoljon az orosz csapat. Ez az orosz drukkerek legközelebbi rendbontásakor lépett volna érvénybe, ám végül erről lemondott az UEFA.

A varsói 1-1 alatt több szurkoló a pályára is be akart törni, az oroszoknál birodalmi zászlókat találtak, és természetesen az ilyenkor megszokott tűzijátékok sem maradhattak el, ezeket pedig nem nézi jó szemmel az Európai Labdarúgó-szövetség.

A két csapat a leggyengébbnek titulált A csoportból sem tudott továbbjutni, az oroszok a görögöktől szenvedtek vereséget, a lengyeleken a végül csoportelső csehek fogtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik