Foci

A címvédő méltatlan csoportgyőzelme

spanyolok (spanyolok)
spanyolok (spanyolok)

Gyenge mérkőzésen a horvátok 1-0-s legyőzésével a spanyolok bebiztosították elsőségüket a C csoportban.

A címvédő spanyolok és a horvátok 4-4 pontról indítottak, de ez nem volt életbiztosítás egyik csapatnak sem.

A jó gólaránnyal rendelkező címvédő spanyolok az első félidőben néha meg-megvillantak, de a szünetig nagyrészt a horvát antifociról szólt a dolog, amivel déli szomszédaink nagy veszélybe sodorták magukat, tekintve, hogy a másik meccsen Cassano előnyhöz juttatta az olaszokat.

A szünetre egy gyenge 0-0-val vonultak a csapatok, a félidőben az olaszok álltak csoportgyőzelemre, a folytatásban a spanyoloknak de főleg a horvátoknak össze kellett magukat kapniuk.

Ez azonban a fordulás után nem következett be, csak a horvát drukkerek tették magukat oda, kicsit tüzeltek a lelátón, hogy biztos legyen az újabb büntetés.

Egyórányi játék után jött a meccs első komoly helyzete, Modric ívelése után Rakitic öt méterről fejelt, de pont úgy, hogy Casillas könnyen mutathatott be egy bravúrt.

Tömeges csere után jött a „hajrá”, a cserékkel támadóbbá tett horvátok próbálkoztak, de kevés sikerrel, a spanyolok pedig címvédőhöz méltatlanul passzívak voltak.

Egészen addig, amíg a 88. percben Iniesta a leshatárról rajtolt, majd a teljesen üresen lévő Jesus Navashoz passzolt, aki belőtte a spanyolok győztes gólját, a szorgalmasan lest jelző horvát védők mögött.

A spanyolok 1-0-ra legyűrték a horvátokat és a másik meccsen az íreket 2-0-ra legyőző olaszok előtt megnyerték a C csoportot.

Itt olvashatja a Sport24 élő, szöveges közvetítését a horvát-spanyol meccsről.

Itt pedig az olasz-ír mérkőzés élő, szöveges közvetítése olvasható.

Eredmény – Labdarúgó-Eb, C csoport, 3. forduló

Horvátország-Spanyolország 0-1 (0-0)

Gdansk, PGE Arena, Vezette: Wolfgang Stark (német)

Horvátország: Pletikosa – Vida (Jelavic, 65.), Corluka, Schildenfeld, Strinic – Vukojevic (Eduardo, 85.), Rakitic – Srna, Modric, Pranjic (Perisic, 65.) – Mandzukic. Szövetségi kapitány: Slaven Bilic

Spanyolország: Casillas – Arbeloa, Ramos, Piqué, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Xabi Alonso – D. Silva (Fabregas, 73.), Torres (Jesus Navas, 60.), Iniesta. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

Gólszerző: Jesus Navas (88.)

Sárga lap: Rakitic (89.), Jelavic (88.), Strinic (54.), Srna (44.), Corluka (28.)

A C csoport végeredménye:

1. Spanyolország 7 pont (továbbjutott)

2. Olaszország 5 (továbbjutott)

3. Horvátország 4

4. Írország 0

Videó: Jesus Navas gólja spanyol csoportgyőzelmet ért

Ajánlott videó

Olvasói sztorik