Foci

Pepe szerint Ronaldo nélkül nem nyertek volna

pepe (pepe, portugália)
pepe (pepe, portugália)

Dánia ugyan felállt a padlóról, de Portugália végül 3-2-re nyert ellene a labdarúgó-Eb-n. A főszereplők nagy meccsről beszélnek. Igazuk van.

Ahogyan arról beszámoltunk, egy nagyon izgalmas mérkőzésen Dánia 3-2-re kikapott Portugáliától a labdarúgó-Eb B csoportjában, ezzel elveszítette a hollandok legyőzésével megszerzett előnyét.

A dánok érthetően csalódottak, hiszen nagy nehézségek árán és dolgosan felálltak 0-2-ről, hogy aztán a csereként beálló Silvestre Varela nem sokkal a vége előtt újra vezetéshez és győzelemhez jutassa a luzitánokat.

“Idegesítő, szerintem jobban rászolgáltunk a győzelemre, de legalább az egy pontra. Hülye gólokat kaptunk, főleg a 2-2 utáni volt az. Jobban passzoltunk, mint a hollandok ellen, fájó a vereség” – mondta Daniel Agger, a védelem oszlopa.

A hollandok ellen győztes gólt szerző Michael Krohn-Dehli higgadtan értékelt: “Azt hiszem, a szurkolók remek meccset láthattak, rosszul kezdtünk, de utána uraltuk a játékot, és megérdemelten egyenlítettünk. Ha 0-2-re állsz, a hosszú labdákkal kell operálni, ebben mi nem vagyunk jók. Kellett kis idő, amíg a passzokkal fölénybe kerülünk, és egyenlítünk. Még van esélyünk, a németek elleni meccset már most nagyon várom.”

“A mai meccsen mutatott játék jellemző ránk igazán. Ezután még többet akarunk, meg akarjuk verni Hollandiát. Ez most a lényeg, a többi ráér később” – mondta Joao Moutinho, a portugálok középpályása, kissé talán elhamarkodottan és magabiztosan a mérkőzést követően.

Silvestre Varela, a hős, aki csereként gólt szerzett, diplomatikusan nyilatkozott: “Ez a csapat diadala volt. A végsőkig harcoltunk, megérdemeljük a gratulációt. Az olyanok, mint én, aki nem kezd a csapatban, készen kell, hogy álljanak a feladatra, és arra, hogy a kapitány kérését teljesítsék. Győzelemre játszottunk, mint mindig” – így Varela.

“2-0-nál azt hittük, vége a meccsnek. Rúgni kellett volna egy harmadikat, hogy eldöntsük a meccset, de nem voltunk rá képesek. A végén szerencsénk volt, nem úgy, mint Németország ellen. Javulnom kellene, de a legfontosabb az, hogy a csapat győzött” – mondta Cristiano Ronaldo, a portugálok ikonja a lefújás után.

“Hiszek Cristianóban, ő a legjobb játékos a világon, ezt a Real Madridban már megmutatta. A válogatottban igazi csapatkapitány, tele emberi pillanatokkal, és profizmussal. Nyugalomra van szüksége ahhoz, hogy jobban teljesítsen, és akkor a gólok is megérkeznek. Nélküle nem sikerült volna győznünk Dánia ellen” – fényezte egy kicsit CR7-et Pepe, a portugálok első góljának szerzője.

A találkozó összefoglalója még egyszer:

Eredmény – Labdarúgó Eb, B csoport, 2. forduló

Dánia-Portugália 2-3 (1-2)

Arena Lviv, 35 000 néző. Vezette: Craig Thomson (skót)

Dánia: Andersen – Jacobsen, Agger, Kjaer, S. B. Poulsen – Kvist, Zimling (J. Poulsen, 16.), Rommedahl (Mikkelsen, 60.), Eriksen, Krohn-Dehli (Schöne, 90.) – Bendtner. Szövetségi kapitány: Morten Olsen

Portugália: Patrício – J. Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao – Meireles (Varela, 84.), Veloso, Moutinho – Nani (Rolando, 90.), H. Postiga (Nelson Oliveira, 64.), Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento

Gólszerzők: Bendtner (41., 80.), ill. Pepe (24.), H. Postiga (36.), Varela (88.)

Sárga lap: Lars Jacobsen (81.), Jakob Poulsen (56.), illetve Cristiano Ronaldo (90+2.), Raul Meireles (29.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik