Foci

Olasz-horvát iksz, a spanyolok örömére

olaszok (olaszok, )
olaszok (olaszok, )

Olaszország 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal a labdarúgó Eb-n, a horvátok 4 ponttal vezetik a C csoportot.

Két igazán dörzsölt csapat találkozott csütörtökön délután Poznanban, a C csoport rangadóján. Az olaszok az első körben letudták a spanyolokat egy békés 1-1-el, de az íreket legyőző horvátok ellen már komolyabban oda kellett tennie magát a Prandelli-csapatnak. A horvátok pedig egy esetleges sikerrel fél lábbal már a következő körben tudhatták volna magukat.

A tétnek megfelelően óvatosan kezdtek a felek, de a pályán inkább az történt, amit az olaszok akartak, az enyhe itáliai fölény a szünet előtt érett góllá, a szabadrúgások mestere, Andrea Pirlo tréfálta meg a horvát kapust, Stipe Pletikosát.

A fordulás után próbált magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a horvát válogatott, de a mindig erős olasz védelem ezúttal is áthatolhatatlan falat jelentett Slaven Bilic játékosainak.

Az egyre idegesebb horvátok elkezdtek rugdosódni, ami a foci rovására ment, az olaszok pedig csak jól jártak a gyakori játékmegszakításokkal.

Prandelli a spanyolok elleni meccshez hasonlóan a hajrára Balotelli helyett behozta Antonio di Natalét, aki a hispánok ellen megszerezte az ikszet jelentő gólt. Egyenlítés most is lett, Mario Mandzukic az írek elleni dupla után az olaszoknak is lőtt gólt, közelről, kapufásat.

A horvát drukkerek örömükben füstbe borították a pályát, Modricék pedig lendületből megpróbálták begyűrni a győztes gólt is. Aztán a horvátok elkezdték inkább óvni a számukra fontos egy pontot, az olaszok pedig nem szántották fel a pályát a győzelemért, így aztán maradt az 1-1.

Ezzel Horvátország 4 ponttal vezeti a C csoportot, és igen jól áll, ezt a 2 pontos olaszok már nem mondhatják el, főleg, ha a spanyolok begyűjtik este a kötelező győzelmet az írek ellen.

Videó: Így osztoztak meg a pontokon az olaszok és a horvátok:

KERETES CÍME:

Olaszország-Horvátország 1-1 (1-0)

Poznan, Stadion Miejski, 36 000 néző. Vezette: Webb (angol)

Olaszország: Buffon – Chiellini, De Rossi, Bonucci – Maggio, Thiago Motta (Montolivo, 63.), Marchisio, Pirlo, Giaccherini – Balotelli (Di Natale, 70.), Cassano (Giovinco, 83.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli

Horvátország: Pletikosa – Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic – Rakitic, Vukojevic, Modric, Perisic (Pranjic, 67.) – Jelavic (Eduardo, 83.), Mandzukic. Szövetségi kapitány: Slaven Bilic

Gólszerzők: Pirlo (39.), illetve Mandzukic (72.)

Sárga lap: Montolivo (80.), Thiago Motta (57.), illetve Schildenfeld (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik