Foci

Fordított és győzött a Debrecen Győrben

A labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában a DVSC-TEVA 2-1-re győzött az ETO Parkban és nyolc ponttal vezeti a bajnokságot.

Hatalmas lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé a Debrecen labdarúgócsapata, miután a bekapott gól után sem roppant össze az ETO Parkban, és 2-1-re megnyerte a tavasz rangadóját.

Nagy taktikai harc dúlt a pályán az első félidőben, látszott, hogy túl sokat azért nem akarnak kockáztatni a csapatok. Az olasz másodosztályból a szezon előtt hazatérő Varga Roland remek lövésével megszerezte a vezetést a Pintér Attilával odahaza még veretlen Győr, de nem sokkal később a Debrecen egyenlíteni tudott Bouadla furcsa szabadrúgásgóljával.

Sőt, a második félidőben másodszorra is kihasználta a Győr kapusának bizonytalanságát a vendégcsapat, és a sokadszor is leleményes Coulibaly 18. bajnoki góljával a győzelmet is megszerezte.

Ez azt jelenti, hogy a 28. forduló előtt 8 pont az előnye Kondás Elemér csapatának, amely a következő fordulóban a Pécs elleni hazai győzelemmel meg is szerezheti egy év szünet után a bajnoki címet.

Eredmény – OTP Bank Liga

Győri ETO FC – Debreceni VSC-TEVA 1-2 (1-1)

Győr, 9000 néző. Vezette: Bognár (Kispál, Tóth V.)

Győr: Stevanovic – Babic, Djordjevic, Stanisic, Völgyi – Pátkai, Kamber, Trajkovic – Varga R. (Dudás 73.), Strestik (Koltai 68.), Dinjar (Ahjupera 59.)

DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté, Mészáros, Korhut – Bódi (Simac 92.), Varga, Bouadla, Szakály – Kulcsár (Meyé 69.), Coulibaly (Ramos 86.)

Gólszerzők: Varga R. (32.), illetve Bouadla (38.), Coulibaly (64.)

Sárga lap: Bouadla (28.), Babics (35.), Kamber (52.), Strestik (57.), Pátkai (66.), Ahjupera (82.), Trajkovics 93.)


Élő szöveges közvetítésünk az alábbiakban olvasható.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, A DEBRECEN NYERTE A NAGY RANGADÓT!

SÁRGA LAP 93’
Trajkovic, Győr
Mátét lökte fel.

CSERE 92’
DVSC
Bódi helyett Simac


Úgy tűnik, nyeregben a Debrecen. Nyolc pont lehet az előnye három körrel a vége előtt.

88. PERC: Jól építkezett a Debrecen, de Ramos csúnyán fölélőtte a végén a labdát.

CSERE 86’
DVSC
Coulibaly helyett Ramos.

82. PERC: A Loki most már ölni fogja az időt, de Szakály nem szimulált, keményen beleszállt az észt támadó.

SÁRGA LAP 82’
Ahjupera
Szakályba szállt bele.

80. PERC: Mészáros lökte meg testtel Pátkait, aki lepattant róla. Mindez a 16-oson belül történt, de Bognár jogosan nem ítélt 11-est a hazaiaknak.

76. PERC: Völgyi háromszor is remekül ívelt középre, de vagy Verpecz volt résen, vagy a szél lökte meg egy kicsit a labdát, vagy a debreceni védők fejelték ki a játékszert, vagy a győriek ügyetlenkedték el a helyzetet.

SZÖGLET 75’
Győr
Meyé mentett szögletre.

74. PERC: Frissíteni szeretnének az edzők, legalábbis ez a cserék oka.

CSERE 73’
Győr
Varga Roland helyett Dudás Ádám

71. PERC: Furcsa jelenetsor: Varga József húzta meg a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, középre lőtt labdája felpattant egy győri védőn, Coulibaly ollózott, de a labda nem a kapu felé ment.

CSERE 70’
Debrecen
Kulcsár helyett Meyé, mégis.

68. PERC: A debrceceni gól előtt cseréhez készülődött a Loki, Meyét akarták behozni, de Coulibaly 18. bajnoki gólja után a gaboni támadó visszaült a cserepadra.

CSERE 68’
Győr
Strestik helyett Koltai Tamás.
SÁRGA LAP 67’
Pátkai, Győr
Reklamálásért.


64. PERC: Vezet a Debrecen! Szöglettel jöhetett a vendégcsapat, a beívelésre rosszul mozdult ki Stevanovic (másodszor), a labdát nem ért el, és a játékszer Djordjevicről Coulibaly elé pattant, aki bekotorta azt a kapuba. 1-2!

GÓÓÓL 64’
Coulibaly, DVSC
Ugyanaz, de a Loki nem hibáz.

64. PERC: Egy nagy győri bedobás után Verpeczet zavarták a győriek, a játékvezető nem fújt semmit, ez viszont a labdába botló Ahjuperát lepte meg, így nem tudott kapcsolni időben.

62. PERC: Átvette az irányítást a Győr. Meg is jön a közönség hangja.

60. PERC: A jól játszó Varga Roland szögletébe Babic térddel pöckölt bele, mellément.

SZÖGLET 60’
Győr
Varga Roland harcolta ki Varga Józsefről.
CSERE 59’
Győr
Dinjar helyett Ahjupera.

58. PERC: A Loki jól tartja a középpályán a labdát, pontosabban a Győr csak szabálytalanul tudja őket megfogni. Az idő egyébként remek az ETO Parkban, jól szórakoznak a nézők, hiszen izgalmas a találkozó.

SÁRGA LAP 57’
Strestik, Győr
Szakályt tartotta fel.


Egy másik bajnokságban valamivel okosabbak lettünk ma: a Manchester City 2-0-ra nyert a Newcastle otthonában Yaya Touré két góljával, majd a Manchester United a későbbi mérkőzésen szintén 2-0-ra hozta saját meccsét a Swansea ellen. Ez azt jelenti, hogy az utolsó forduló előtt jobb gólkülönbséggel vezet a City az angol Premier league-ben, a Unitednek 8 góllal kellene győznie a Sunderland otthonában (miközben Manciniék gólaránya nem változik). Vagy a Citynek ki kell kapnia a QPR-tól ahhoz, hogy Fergusonék örüljenek.

SÁRGA LAP 52’
Kamber, Győr
Varga Józsefet állította meg.

52. PERC: Előbb Völgyi, majd Stanisic szerzett nagyon erőszakosan labdát, remekül küzd a Győr.

49. PERC: Most a hosszú oldalra lövöldözték a debreceniek a szögleteket, de ezúttal sem alakult ki veszélyes szituáció.

SZÖGLET 49’
DVSC
Kétszer is jöhetett a Loki, ez már a 7. szöglet

47. PERC: Gyorsan vezetést szerezhetett volna a Loki, mert kecsegtető helyzetből jöhetett szabadrúgással Szakály buktatása után (Djordjevic követte el). Bódi lőtt kapura a 16-os vonaláról, de Stevanovic szögletre ütötte a labdát.

SZABADRÚGÁS 47’
Bódi, DVSC
Remekül tekert, Stevanovic védeni tudott.

46. PERC: Ott van a meccsen Verebes József is, a 80-as évek derekán az ő irányításával lett bajnok a Győr együttese.

KÖZÉPKEZDÉS 45’
Győr
Elindult a második félidő.


Hamarosan folytatjuk élő szöveges közvetítésünket arról a meccsről, amelyen két kapuralövésből eddig két gól a mérleg.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45. PERC: Egy percet hosszabbít a játékvezető.

A Győr 13 hazai meccséből 12-t megnyert, egyedül a Honvéd tudott pontot rabolni az ETO Parkból, ők mind a hármat elcsenték.

38. PERC: Egyenlített a Debrecen! Selim Bouadla állhatott egy szabadrúgás mögé jó 35 méterre a hazai kaputól. Jól ívelte a kapu elé a labdát, Stevanovic nem mozdult ki, és mivel közvetlenül előtte Máté felugrott, megzavarta a kapust, akinek a kezei között a kapuba esett a labda. 1-1, gyorsan egalizált a listavezető. A kapust nem lökték egyébként meg, így a gól egyértelműen szabályosnak tűnik.

GÓÓÓL 38’
Bouadla, DVSC
Egy 35 méteres szabadrúgás végén.

38. PERC: Bódi szöglete után Strestik éppen Mészáros elé fejelte a labdát, de a debreceni védő már nem tudta irányítani a labdát.

SZÖGLET 37’
DVSC
Szakály Kamberre lőtte a labdát.

35. PERC: Bouadla szabadrúgása után Varga József feladta a labdát Stevanovicnak.

SÁRGA LAP 35’
Babic, Győr
Korhutot állította meg.


A Debrecen még egyetlen vereséget sem szenvedett a bajnokságban, idegenben 8 győzelem és 5 döntetlen a mérlege.

32. PERC: Vezet a Győr! Dinjar szerezte meg a labdát a Loki 16-osának előterében, Pátkaihoz került a játékszer, az ex-MTK-játékos nagyszerűen kiugratta Varga Rolandot, aki a bal oldalon tűnt fel, a Breshiából hazatért fiatal játékos pedig kapásból kilőtte Verpecz kapuját. 1-0!

GÓÓÓL 32’
Varga Roland
Kapásból lőtt a jobb sarokba.

31. PERC: A szöglet végén a kipattanót rászúrta Bouadla, nagyon messzire ment a labda.

SZÖGLET 31’
DVSC
Bouadla ívelhette be.

30. PERC: Coulibaly lódult meg a jobb oldalon, szögletet csinált a góllövőlistát 17 góllal vezető támadó.

A meccset a helyszínen tekinti meg Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

SÁRGA LAP 28’
Bouadla, DVSC
Megállított egy győri akciót.

27. PERC: Bouadla, Bódi, Varga, Szakály volt a labda útja, de a végén Szakály lövése elakadt a győri védőkön, akik indították a társaikat: Bouadla állította meg Dinjart sárga lapot érően.

26. PERC: Bódi mind a két szögletet a rövid sarokra lőtte, a hazaiak számítottak erre, talán a harmadikat majd a hosszúra adja.

SZÖGLET 26’
Debrecen
Jöhetett a második szöglet.

24. PERC: Valamivel többet van a labda a Debrecennél, ahol ismét játszik Korhut Mihály. Alapembere lett a Lokinak, több támadást is rá építenek.

22. PERC: Szakályt buktatta Babic, a szabadrúgást az oldalvonalhoz és a 16-os csücskéhez közel végezhette el a Loki, de a győriek hatástalanították a beadást.

19. PERC: Bouadla ívelt be a győri térfél közepéről egy szabadrúgást a 16-oson belülre, Djordjevic belefejelt, majdnem öngól lett belőle, de végül csak szöglet. A korner végén Varga József fejéről hagyta el a labda a játékteret.

Ápolás 16’
Trajkovic
Nagy Zoltán könyöke érte el az arcát.

14. PERC: Nagy a hajtás, vannak kemény ütközetek is a pályán. A Debrecen keretbe foglalná a hetet, ugyanis május 1-jén a Puskás Ferenc Stadionban az MTK ellen maratoni mérkőzésen, 3-3 után, 11-esekkel 8-7-re győzött, ezzel elhódította a Magyar Kupát.

11. PERC: Az első tíz perc végén megvolt az első debreceni próbálkozás: Bouadla lőtt keményen.

A Győr egyébként nincs könnyű helyzetben, hiszen még nem tudni, hogy az UEFA döntését a nemzetközi Sportdöntőbíróség megsemmisíti-e. Még az a helyzet ugyanis, hogy az ETO nem indulhat a nemzetközi kupákban a légiós Ahjupera átigazolásakor elkövetett adminisztratív hiba miatt. A döntést május végére halasztotta a Sportdöntőbíróság. Ha érvényben marad a döntés, a bajnokság 4. helyezettje is indulhat az Európa Ligában.

6. PERC: Aktívabb a Győr, a jobb oldalon Varga Roland háromszor is leglódult, de eddig nem alakult ki nagy veszély a Loki kapuja előtt.

LES 5’
Győr
Völgyi lesen találta társát.

3. PERC: Az előző fordulóban Kecskemét-Győr 0-2, Diósgyőr-Debrecen 0-2.

2. PERC: Varga József keményen odalépett Pátkai Máténak.

1. PERC: A Lokinak 62 pontja van, a Győrnek és a Videotonnak 57-57 pontja.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Debrecen
Elkezdődött a találkozó.

A mérkőzés játékvezetője Bognár Tamás.

Sokan vannak a Győr stadionjában, nagyjából 9000-en követik majd az eseményeket.

Ma már túlvagyunk egy NB I.-es meccsen, amely csak nevében volt az: a Honvéd 0-0-t játszott a Kaposvárral, 70 percig emberelőnyben, két 11-est hibázva vesztett pontokat a bajnokság 4. helyezettje.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

Sokan az év meccsének tekintik az eddig egyetlen vereséget sem szenvedő Debrecen és a Pintér Attilával csak egy alkalommal (éppen az előző fordulóban a Kecskemét otthonában) kapituláló Győr mérkőzését.

Kétségtelen, hogy a két csapat között 5 pont a különbség, három forduló van még hátra ezt követően a bajnokságóbl, így sorsdöntő a meccs: ha a listavezető Debrecen elviszi a három pontot az ETO Parkból, aligha veszti el a bajnoki címet, a Győr viszont győzelme esetén két pontra megközelíti a Kondás-csapatot.

A hazaiak mellesleg azért is kell, hogy igyekezzenek, mert a Videoton kecskeméti győzelmével pontszámban beérte őket, így veszélybe került a második hely is. Más kérdés, hogy a következő fordulóban éppen Videoton-Győr meccset rendeznek majd.

Az összeállítások

Győr: Stevanovic – Djordjevic, Stanisic, Babic – Pátkai, Kamber, Trajkovic, Völgyi – Varga, Strestik, Dinjar. Vezetőedző: Pintér Attila

Debrecen: Verpecz – Korhut, Mészáros, Máté, Nagy Z. – Szakály, Bouadla, Varga, Bódi – Kulcsár, Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik