Foci

Hemingway kiosztja a bundát kiáltókat

Alaposan kiosztotta az összeesküvés-elméletek gyártóit legújabb blogbejegyzésében George F. Hemingway, a Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa.

Ahogyan arról a Sport24 is beszámolt, az Újpest együttese különösebb megerőltetlés nélkül legyőzte a Budapest Honvéd csapatát az OTP Bank Liga 24. fordulójában, vasárnap este.

A Honvéd rosszul játszott, Ivancsics Gellért pedig ráadásul az égbe lőtt egy büntetőt. Többen, köztük a mérkőzést közvetítő televízió riportere is egy évekkel ezelőtti Herczegfalvi-büntetőt említett az eset után, kimondva kimondatlanul utalva ezzel az esetleges bundázásra.

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa, aki ott volt a helyszínen, és az Újpest második gólja után távozott a Szusza Ferenc Stadionból, a pepsifoci.hu oldalon vezetett blogjában reagált a különböző szóbeszédekre, meglehetősen erős mondatokkal.

A Kinek a szégyene című bejegyzésben védelmébe veszi csapatát és a tizenegyest hibázó Ivancsicsot, akivel kapcsolatban megemlíti, hogy pár héttel ezelőtt még hősként ünnepelték értékesített 11-esei kapcsán. A Honvéd első embere leszögezi, az Újpest pályája tragikus állapotban van, nemhiába ívelt előre folyamatosan a hazai csapat, hiszen a földön nem lehetett előrevinni a játékszert. A talaj miatt hagyta ki Ivancsics is a 11-est. George F. Hemingway éles hangon kritizálta ezután a Honvéd “drukkereit”, akiket nem ért.

Kérdése jogosnak tűnhet, hiszen a Honvéd szimpatizánsainak egy része a Bozsik-stadionban egyáltalán nem szurkol, sőt legtöbbször csak kritikai megjegyzésekkel illeti csapatát. Az alábbiakban közöljük a blog illetékes részletét.

George F. Hemingway blogbejegyzésének egy részlete
„a történések után a szurkolók egy része kiabálni kezdett: tippmix csalók”, miközben az ordítozók egy része el is indult hazafelé. Tehát meggyanúsítottak játékost, játékosokat azzal, hogy tisztességtelenül viselkedtek. S most akkor mindannyiunknak el kell gondolkodnia, hogy másnap reggel kinek, vagy kiknek kell szégyenkeznie. Azoknak, akik minden erőfeszítésükkel azon voltak, hogy csapatuk győzzön, még akkor is, ha egy szerencsétlenül elvégzett tizenegyes vagy ordító védelmi hibák miatt ez nem sikerült?
Azoknak, akik nagyon szeretnének minél előrébb végezni a bajnokságban, hogy örömet szerezzenek a szurkolóknak, és gyarapítsák saját, a klubtól kapott bevételüket? Azoknak, akik a 4. helyen állnak az OTP Bank Ligában, mely helyezés sok év után a legjobb a Budapest Honvéd részéről? Azoknak, akik rendkívül egységesen kiállnak a klubért, és csapattársaikért, és kiváló edzésmunkával készülnek a mérkőzésekre?
Vagy, és hagy vegyek itt egy szemernyi levegőt, azoknak, akik egy elhibázott büntető után csalást kiáltanak? Azoknak, akik védelmi hibák után saját játékosaikat szidják? Azoknak, akik paranoid tippmix fantáziában élnek, mert nem tudják megkülönböztetni a bűnözőket a hibázóktól? Azoknak, akik semmit sem tudnak megtanulni, csak az ellenfelet, saját játékosaikat, vagy a játékvezetőt ócsároló primitív, obszcén rigmusokat? Azoknak, akik kijönnek kedvenc csapatuk stadionjába, csak azért, hogy ne szurkoljanak?
Azoknak az állítólagos szurkolóknak, azoknak a napfénylovagoknak, akik csak akkor szurkolnak, ha csapatuk legalább két góllal vezet? Azoknak, akiknek óriási szájuk csak jár, de semmit sem tesznek csapatukért, semmivel, még szurkolással sem járulnak hozzá a csapat sikeréhez?
Tessék gondolkozni. A Budapest Honvéd egy nagyon tisztességes csapat, amely tisztességes játékosokból áll. A rágalom az rágalom, függetlenül attól, hogy kitől, ki ellen, és hol hangzott el. Akik ártatlan embereket rágalmaznak, támadják saját csapatukat, és ország-világ előtt próbálják lejáratni azokat, akik az ő szórakozásukat próbálják elősegíteni, az alacsonyak legalacsonyabbja kategóriába tartoznak.
Azokhoz pedig, akik tegnap ocsmány, hamis, megalapozatlan, meggondolatlan, sértő, a mi valódi szurkolónkhoz méltatlan, primitív üvöltésükkel lepték el a Szusza Stadiont, csak ennyit mondanék: szégyelljék magukat! De nagyon. Hajrá Gege! Hajrá Honvéd! Csak a Kispest!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik