Foci

A Debrecen jutott a Magyar Kupa döntőjébe

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a DVSC egy gyenge első félidő után 3-1-re verte az edzőjét szerdán elvesztő Újpestet, így bejutott a sorozat fináléjába.

A Debrecen lesz az MTK ellenfele a labdarúgó Magyar Kupa május 1-jei döntőjében. Az Újpest furcsa mérkőzést játszott a második elődöntőben, hiszen “gazdátlanul” fogadta azt a DVSC-t, amely nemrégiben 5-1-re nyert bajnoki meccsen a Megyeri úton.

Mark Leilevre, az ideiglenesen kinevezett vezetőedző (a meccs napján menesztették Zoran Spisljakot) ugyan felpörgethette valamennyire a csapatot a Loki ellen, de ez az első félidő pontatlanságai után a második játékrészben csupán tiszavirág életű részsikert eredményezett.

Az Újpest a fordulás után egy szabadrúgásból szerezte meg a vezetést, és ez jól mutatja is, hogy kidolgozott akcióból nem sikerült ziccerig jutni.

A Debrecen azonnal egyenlített, így az Újpestnek megnehezedett a dolga, és mivel ezt nem tudta megoldani, a Loki még két gólt be is rámolt a végén.

Az Újpestnek marad a bajnokság, ahol a bentmaradást illene kiharcolnia.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó
Újpest FC – Debreceni VSC-TEVA 1-3 (0-0)
gólszerzők: Kabát (11-esből), illetve Bódi (2), Szakály

A szöveges közvetítésünket az alábbiakban olvashatod.

93. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, KUPADÖNTŐS A DEBRECEN!

SÁRGA LAP 93’
Nikon, Újpest
Vargát löki fel.

93. PERC: Bouadla lőtt 18 méterről kapura, a nagy lövést Balajcza ütötte ki a mezőnybe.

92. PERC: A debreceni drukkerek már az “NB II. Keleti csoport, NB II. Keleti csoport” rigmussal jelentkeznek.

91. PERC: SŐT! Már kettő a Debrecen előnye. Máté adta be középre a 16-os csücskénél elvégzett szabadrúgást, Balajcza kimozdult, a labda elpattant tőle, Szakály ott termett, és a kapuba lőtt. 1-3!

GÓÓÓL 91’
Szakály, Debrecen
Balajcza ejtette ki, ő meg belőtte.

89. PERC: Ahogy mondani szokták, már mindkét csapat a végét várja. Hiszen az Újpestnek három gólt kellene berámolnia. Bármennyire is önbizalommal teli egy játékos, ezt nem gondolhatja komolyan senki.

CSERE 86’
Debrecen
Bódi megtette magát. Kulcsár helyette.
SZÖGLET 88’
Újpest
Kabát lőtte a sorfalba, onnan ment szögletre.


85. PERC: VEZET A DEBRECEN, NEM LESZ HOSSZABBÍTÁS! Coulibaly adta ki a labdát a bal oldalon érkező Boudlának, aki középre adott laposan, ott Bódi Ádám tartózkodott, és mivel Balajcza kimozdult Boudla oldalára, az apró középpályásnak az üres kapuba kellett továbbítani a labdát. 1-2!

GÓÓÓL 85’
Bódi Ádám
Könnyedén passzolt a kapuba.

84. PERC: A várható hosszabbítással együtt szűk tíz perce maradt az Újpestnek a hosszabbítás kiharcolására.

CSERE 84’
Újpest
Remili jött be Mihajlovic helyett.

77. PERC: Kabát végezhetett el amolyan “szögletszerű” szabadot, de a beívelése nagyon magas volt.

SZÖGLET 73’
Debrecen
Villámgyors kontra végén jöhetett.

72. PERC: Egészen izgalmas találkozó kerekedett a mérkőzésből. Bármi lehet.

CSERE 71’
Debrecen
Varga jött be Illés Gyula helyére.

70. PERC: Óriási újpesti helyzet maradt ki. Mészáros Norbert elesett párban Kabáttal, a bíró továbbengedte a játékot, Simon Novakovicba lőtte a labdát, majd a gólvonalról mentettek.

68. PERC: Gyors újpesti kontra végén a bal oldalt felfutó Kabátot a 16-os közelében elsodorta Máté Péter. A szabadrúgást a sértett a sorfalba lőtte.

SÁRGA LAP 68’
Máté, Debrecen
Kabátot sodorta el.

67. PERC: Pollák buta mozdulattal a kapuja felé emelte a labdát, Bódi lecsapott rá és laposan alig lőtt a kapu mellé.

65. PERC: Kabátot indították, a védő szorításában 15 méterről félmagasan lőtt, de Novakovic nagy bravúrral kiütötte a labdát. Középre, de ott nem volt hazai játékos, így tisztáztak a debreceniek.

VÉDÉS 65’
Novakovic
Kabát löketét ütötte ki.

65. PERC: Egy debreceni gól eldöntené a továbbjutást, egy hazai viszont hosszabbítást eredményezne.

CSERE 64’
Újpest
Eninful helyett Barczi a pályán.
SÁRGA LAP 63’
Szabály, Debrecen
Vasiljevicet öklelte fel.
SÁRGA LAP 62’
Rajczi, Újpest
Könyökölt, ahogy szokott.
CSERE 60’
Újpest
Markovic helyett Nikon.


59. PERC: EGYENLÍTETT A DEBRECEN! Remekül cserélt Kondás Elemér a gól után. A frissen beállt Bouadla a középkezdés után megtolta a bal szélen, középre adott, és Bódi Ádám akrobatikus mozdulattal, félig háttal a kapunak, “félollózva” a kapuba varrta a labdát. 1-1!

GÓÓÓL 59’
Bódi, Debrecen
Azonnal egyenlített a Loki.
CSERE 57’
Debrecen
Bouadla váltotta Lucast.


56. VEZET AZ ÚJPEST! Méghozzá egy nagyon érdekes jelenetsor végén. Simon egészen elképesztő módon elesett a kaputól 24 méterre, miután Nikolov mellett elment. A bíró megette. A szabadrúgáshoz Kabát állt oda, és szépen a kapuiba lőtt. 1-0!

GÓÓÓL 56’
Kabát
Szabadrúgásból lőtt a kapuba.
SÁRGA LAP 56’
Nikolov, Debrecen
Kabátot “állította meg.”

53. PERC: Talán kicsit felgyorsultak az események, a hazai szabadrúgás (amelyet Simon felrúgása miatt végezhettek el) lesen találta Vasiljevicet.

SÁRGA LAP 52’
Korhut, Debrecen
Simont rúgta fel.

Ma nagy meccsek várnak még ránk: a német bajnokságban a listavezető Borussia Dortmund a második Bayern Münchent fogadja a szuperrangadón, a spanyol derbin az Atletico Madrid a Real Madridot látja vendégül. Angliában a Manchester United a Wigan otthonába látogat, a City a West Bromwich Albiont fogadja, az Arsenal a Wolverhamptonhoz megy.

48. PERC: A hazai szurkolók hangosan biztatják a kedvenceiket. Nem rajtuk múlik majd.

A hazai cserepadon Horváth, Kiss, Nikon, Barczi, Remili, Dvorschák és Zamostny foglal helyet, míg a vendégekéén Verpecz, Simac, Farkas II B., Nikolic, Varga, Kulcsár és Bouadla. A szünetben nem volt csere.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
Debrecen
Elindult a második 45 perc.

Aki semmiképpen sem szeretné kihagyni a Magyar Kupa döntőjét, annak május 1-jére nem szabad programot szerveznie, ugyanis akkor rendezik a finálét. A tervek szerint a már sokszor elbúcsúztatott Puskás Ferenc Stadionban.

Hamarosan folytatjuk a közvetítésünket.

Nem mondhatnánk, hogy lerágtuk volna a körmünket az első 45 percben. Sőt, akár növeszthettünk is volna, ugyanis lényegében egyetlen helyzet sem adódott eddig.

A Debrecenen látszik, hogy szeretné biztonságban tudni az első meccsen megszerzett egygólos előnyét. Már csak azért is, mert egyetlen bekapott góllal veszélyes szituáció alakulna ki a számára. Az Újpest a középpályán még jól adogat, de a helyzetekig nem sikerül eljutnia.

Ezzel együtt még bármi benne van ebben a mérkőzésben.

VÉGE AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZNEK!

45. PERC: A játékvezető lefújta az első félidőt.

44. PERC: A pepsifoci.hu információi szerint Zoran Spisljak maga kérte szerződése felbontását a vezetőktől.

43. PERC: Az Újpest kissé fokozta a tempót, de eddig esély sem mutatkozott szíveket összerezzentő ziccerek kialakítására. A Lokinak sem.

38. PERC: Az utóbbi mérkőzéseken az újpedti kezdőben egy bizonyos Eninful nevű játékos is feltűnt. Aki eddig nem hallott volna róla: togói középpályásról van szó, február közepén a Standard Liege együttesétől érkezett.

31. PERC: Bódival szemben szabálytalankodtak az alapvonal közelében A sértett ívelte be a labdát, de az nagyon messze elkerülte a kaput.

LES 28’
Kabát, Újpest
Későn emelték a labdát a védők mögé.

26. PERC: Sokáig nagyon jól adogatott az Újpest és szépen hoztta fel a támadást, de a 16-oshoz érve megállt a tudomány, Vasiljevic visszafelé adta a labdát, Kabát mögé…

23. PERC: A Lokiban feltűnően aktív Ramos, sokan keresik a labdával.

A Debrecen a Kazincbarcika, a Cegléd, a Kecskeméti TE és a Kaposvár együttesét gyűrte le a sorozatban mindezidáig.

20. PERC: 1-0-s hazai siker már továbbjutást érne a liláknak.

Az Újpest a sorozatban a Dunakanyar-Vác, a Szigetszentmiklós, a Kaposvár második csapata és a Baja együttesét búcsúztatta, azaz egyetlen első osztályú riválissal sem találkozott eddig a kupában.

15. PERC: Illés végezte el az újabb debreceni szögletet, de Balajczát zavarták, szabadrúgás kifelé…

SZÖGLET 15’
Debrecen
Coulibaly elől fejelték szögletre.

12. PERC: Korhut küzdött a labdáért a 16-oson belül, a bal oldalon, Simon mellett sikerült kapura lőnie, de Balajcza védett.

12. PERC: A Debrecen a bajnokság hétvégi fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a Siófokkal, míg az Újpest 0-0-t ért el a Pécs otthonában.

10. PERC: Körülbelül 150 debreceni drukker is ott van a IV. kerületben.

7. PERC: A debreceniek pontosabbnak tűnnek eddig, de ez nagy helyzetben még nem nyilvánult meg.

SZÖGLET 7’
Debrecen
Bódi adott volna középre.

4. PERC: A vendégek szöglete után felszabadítottak az újpesti védők, a kipattanót középről Korhut lőtte nagy erővel a kapu fölé.

SZÖGLET 4’
Debrecen
A Lokié az első szöglet.

2. PERC: Kabátot ugratták volna ki, de az utolsó pillanatban felszedte a labdát Novakovic.

1. PERC: Úgy körülbelül 3000-en lehetnek a stadionban. Egyelőre nem utalnak a mai edzőváltásra a drukkerek.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Újpest
Elkezdődött a mérkőzés.

A Himnusz szól a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban.

Hamarosan kezdődik a találkozó!

Az előzetes várakozásokat is felülmúlja az az érdeklődés, amely a Magyar Kupa második elődöntőjét övezi. Ez pedig többszörösen is az Újpestnek köszönhető. Leginkább azért, mert szerda délután a lilák “váratlanul” menesztették a csapat vezetőedzőjét.

Zoran Spisljak távozásáról már korábban pletykáltak, de arra senki sem számított, hogy a bajnokságban csak a 12. helyen szerénykedő csapat éppen a szezon legfontosabb meccse előtt mond búcsút a szerb szakvezetőnek. Így történt.

A találkozón a lila-fehéreket Marc Lelievre, az eddigi másodedző irányítja.

A két együttes az első mérkőzésen is izgalmas meccset vívott, akkor ugyanis a fővárosiak szereztek egy gólt idegenben, végül “csak” 2-1-re nyert a bajnokságban még veretlen listavezető Debrecen. Az idegenbeli gól még sokat érhet az Újpestnek, de a váratlan edzőváltás éppen kiüti ezt a mellette szóló érvet.

A két együttes nemrég az OTP Bank Ligában is találkozott, azon a mérkőzésen 5-1-re nyert a Loki.

A másik elődöntő párharcot az MTK nyerte, miután az első meccsen elszenvedett 3-2-es hazai vereség után kedden 2-0-ra nyert a Videoton otthonában.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó
Újpest FC – Debreceni VSC-TEVA
Újpest FC: Balajcza – Litauszki, Lipták, Mihajlovic, Pollák – Vasiljevic, Markovic – Simon, Eninful, Rajczi – Kabát
DVSC: Novakovic – Nikolov, Máté, Mészáros, Korhut – Bódi, Szakály, Illés, Ramos – Lucas, Coulibaly
Vezeti: Bognár Tamás (Vámos Tibor, Kis Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik