Foci

Pintérék csak ráijeszteni tudtak a Barcelonára

A Barcelona 4-1-re nyert a Pintér Ádámot végig bevető Zaragoza otthonában. A hazaiak tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, melyen Lionel Messi duplázott.

A mérkőzés első perceit elnézve meg nem mondta volna az ember, hogy a világverő Barcelona a kiesés ellen menekülő Zaragozával meccsel. Érdekesség amúgy, hogy az aragóniaiak legutóbb napra pontosan öt évvel ezelőtt győzték le a gránátvörös-kékeket.

A Pintér Ádámmal a kezdőben hazaiak igyekeztek támadásokat szövögetni és ugyan a vendégek birtokolták többet a labdát, a 24. percben így is a Zaragoza szerezhette volna meg a vezetést: Valdés szabálytalankodott büntetőt érően, Aranda lövését azonban védte, majd a rutinos csatár a lécre fejelte a kipattanót.

Aranda aztán kisvártatva betalált, egy szép szöktetés után lépett ki, előbb a kapusba lőtt, majd a kipattanót befejelte a kapuba (1-0). Ez a csoda azonban nem három napig, csak hat percig tartott, egy szöglet után ugyanis Roberto kapus Puyol elé ütötte a labdát, a védő pedig az első megdöbbenés után a kapuba lőtt (1-1).

Nem sokkal később már kettő volt közte, Messi előbb szerencsésen maga előtt tartotta a labdát, majd óriási gólt ragasztott a rövid felsőbe (1-2). Ha mindez nem lett volna elég, Minero a 45. percben bezsebelte második sárgáját, tíz emberre fogyatkozott a Zaragoza.

Mindez azonban nem szegte a hazaiak kedvét, akik a második felvonásban, emberhátrányban is támadólag léptek fel, Jimenez a 48. percben például közelről bombázott fölé. Egy büntetőt is joggal kérhetett számon a Zaragoza a játékvezetőn, a spori Pedro tizenhatoson belüli kezezését nézte el, igaz egy ízben Sanchez is furcsa körülmények közt „tűnt el” a büntetőterületen belül.

Bő negyedórával a vége előtt Pintér villant, előbb egy csellel lerázta védőjét, a szélre játszott, majd a középre tekert labdára ő robbant be a kapu elé, az ívelés azonban magas lett. A hajrában aztán Alexis Sanchez harcolt ki egy büntetőt, Messi ezt bevágta (1-3), az argentin ezzel be is biztosította a Barcelona zsinórban kilencedik győzelmét, Pedro gólja már csak a hab volt a tortán (1-4). Pintér mind a kilencven percet a pályán töltötte, játékára semmilyen panasz nem lehet.

Amikor még örülhetett a Zaragoza:


A katalánok ezzel rendesen rápakolták a győzelmi kényszert a rivális Real Madrid vállára, a blancók előnye a tabella élén ugyanis három pontra olvadt. A Zaragoza nem tudta csökkenteni a hátrányát a riválisokkal szemben.

A játéknap korábbi szakaszában három meccset is rendeztek. A Rayo Vallecano együttese három vereség után valósággal kiütötte az Osasunát, a hazaiak 6-0-ra verték a pamplonai gárdát. A Getafe a sereghajtó Sporting Gijónt verte, míg az Espanyol és a Real Sociedad 2-2-es döntetlent játszott egymással.

Eredmények – La Liga, 31. forduló
Real Zaragoza – FC Barcelona 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Aranda (30.) illetve Puyol (36.), Messi (39., 86. – 11-esből), Pedro (92.)
Piros lap: Minero (45.)
Rayo Vallecano – Osasuna 6-0 (4-0)
Gólszerzők: Movilla (5.), Michu (17., 28.), Costa (36.), Armenteros (57.), Tito (79.)

Espanyol – Real Sociedad 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Demidov (45., öngól), Weiss (47.), illetve Vela (12., 15.)

Getafe – Sporting Gijón 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Miku (22.), Castro (47.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik