Foci

Életéért küzd a boltoni játékos, elhalasztják a Villa-meccset

A következő huszonnégy óra kritikus lesz a szombaton a pályán összesett Bolton Wanderers-játékos, Fabrice Muamba számára.

A zairei születésű játékos a szombati, Tottenham-Bolton FA-kupa mérkőzés első félidejének végén esett össze, és azóta is kórházban, a London Chest Hospital infarktusközpontjában ápolják.

Videó a szombati FA-mérkőzésen történtekről.

Owen Coyle, a Bolton menedzsere úgy fogalmazott, hogy a következő huszonnégy óra kritikus lesz: “Fabrice álapota továbbra is válságos. Reméljük, a mindenhonnan érkező jókívánságok és imák is segítenek a gyógyulásban.”

Az Angol Labdarúgó Szövetség elnöke, David Bernstein tolmácsolta az FA együttérzését.

“Lélekben Muambával és családjával vagyunk ebben a nehéz időben. Természetesen mint focistáért is, de főleg mint emberért aggódunk” – mondta Bernstein, aki kiemelte, Muamba harmincháromszoros U21-es angol válogatott volt, és viselte a csapatkapitányi karszalagot is”.

A Bolton Wanderers közben felhívta a szigetországi média figyelmét, hogy tartsák tiszteletben Muamba családjának magánéletét.

Rengetegen agódnak, imádkoznak Fabrice Muambáért, a Fiorentina-Juventus meccsen gólt szerző Andrea Pirlo a boltoni játékosnak ajánlotta találatát.

Vincent Kompany, a Manchester City csapatkapitánya is a Twitteren üzent Muambának: “Nem tudom elhinni, ami történt! Gyerünk Fabrice Muamba! Túl fiatal vagy ahhoz, hogy meghalj!”

Bogdán Ádámot megviselték a történtek
A Bolton magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám szűkszavúan nyilatkozott:
“A szombati FA Kupa-mérkőzésen történtek hatására rengetegen érdeklődnek nálam és szeretnének bővebb információkat kapni. Kérem mindenki megértését, mert ebben a helyzetben nem szeretnék és nem is tudok annál többet mondani, mint hogy borzasztóan megviselt, ami történt, és nagyon reménykedem, hogy Fabrice állapota mielőbb jobbra fordul.

A csapat egy emberként szorít érte és bízunk benne, hogy mielőbb újra egészségesen köztünk lehet. A klubtól kapott tájékoztatás szerint a legjobb londoni kórházban kiváló specialisták kezelik, azaz jó kezekben van, és a legtöbb, amit most tehetünk az, hogy bízunk a teljes felgyógyulásában.”

Friss hír, hogy a Bolton Wanderers elhalasztotta következő bajnoki mérkőzését, amelyet kedden játszott volna az Aston Villa ellenében. A birminghamiek partnerek voltak az időpontváltoztatásban.

Alex McLeish, a Villa menedzsere így vallott: “Mint mindenkit, engem is sokkoltak a történtek. Dolgoztam Fabrice-szal, amikor a Birminghamnél dolgoztam, nagyon klassz srác, akit mindig a profi szemlélet vezérel. Mindig nagy intenzitássaé és odaadással edzett, a menedzserek álma az ilyen játékos.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik