Foci

Újabb spanyol futballsztrájk jöhet

A spanyol liga (LFP) bejelentette, hogy felfüggeszti az augusztus óta folyó tárgyalásait a játékosok szövetségével (AFE).

A spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) egy hét csúszással tudott csak elindulni, miután az AFE sztrájkot hirdetett az első fordulóban, mert nem sikerült a ligától garanciát kapnia arra, hogy a jövőben nem lesznek gondok a labdarúgók fizetéseivel a nehéz anyagi helyzetben lévő kluboknál.

A sztrájk akkor egy hét után lezárult, a feleknek ugyanis sikerült előzetes megállapodást kötniük, s azóta a két szervezet folyamatosan tárgyalt egymással. A liga azonban csütörtökön bejelentette, hogy az AFE több kérdésben sem hajlandó feladni merev álláspontját, így a párbeszédet a maga részéről felfüggeszti. Az LFP hozzátette, hogy a tárgyalások három vitás kérdés (fizetési struktúra, a futballisták imázsához köthető jogok, fegyelmi szabályok rendszere) miatt szakadtak meg.

A játékosokat tömörítő szövetség még nem reagált az LFP bejelentésére, de úgy tűnik, hogy könnyen elképzelhető egy újabb futballsztrájk Spanyolországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik