Foci

Hetet szórt a Juventus

Az olasz labdarúgó-bajnokság második helyén álló Juventus barátságos mérkőzésen 7-1-re nyert a szaúdi Al Hilal otthonában.

Megadták a módját az olasz rekordbajnok fogadásának Rijádban, a szaúd-arábiai bajnokság címvédőjének otthonában: a kezdőcsapatok játékosait egyenként szólították pályára, a szépszámú közönség ünneplése közepette.

A Juventusra lassan újra bajnoki mérkőzések várnak a Serie A-ban, előtte azonban még egy barátságos találkozó belefért a programba, miután Dubaiban készültek pár napon keresztül.

Antonio Conte, a Zebrák mestere Alessandro Del Pierót is a kezdőbe jelölte, a veterán klasszis pedig meglehetősen aktívan futballozott. A csapatkapitány a vendégek támadásainak zömében szerepet játszott, nem is volt meglepő, amikor a 14. percben egy szép csel után megszerezte a vezetést a Juventusnak.

Az olaszok – felkészülési mérkőzéshez képest – lendületesen futballoztak, Del Piero pedig hamarosan duplázott, majd a bajnokságban nem sok szerepet kapó Elia is betalált egy egyéni akció végén.

Az Al Hilal sok sót nem evett meg az első félidő nagy részében, néhány szép csel után viszont nagy volt az üdvrivalgás a lelátókon. A szaúdiak aztán több helyzetig is eljutottak a biztos vezetés tudatában kissé leeresztő Juventus ellen, a gólszerzés azonban nem jött össze még a svéd válogatott Christian Wilhelmssonnak sem. Sőt, a fekete-fehérek Vidal óriási góljával tovább növelték az előnyüket, a chilei egy lekészített labdát bombázott 17 méterről a bal felső sarokba.

A szünetben kicserélődött a vendégek csapata, az Al Hilal pedig szépíteni tudott. Ennél többre azonban nem futotta a házigazdától, a folytatásban Chiellini is gólt szerzett a Juvéban, majd Pepe volt eredményes szabadrúgásból. A Juve végül 7-1-re nyert, a végeredményt Quagliarella állította be.

A mérkőzés góljai:

Az olasz élvonalban a Milannal azonos pontszámmal álló, de rosszabb gólkülönbsége miatt a második helyre szoruló torinóiak vasárnap a Lecce otthonában vendégeskednek bajnoki összecsapáson.

Eredmény – barátságos mérkőzés
Al Hilal – Juventus 1-7 (0-4)
Gólszerzők: Harthi (48.) illetve Del Piero (14., 23.), Elia (32.), Vidal (45.), Chiellini (52.), Pepe (75.), Quagliarella (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik