Foci

Az év legjobb meccsei – Serie A

A Sport24 feleleveníti a 2011-es esztendő legemlékezetesebb összecsapásait az olasz labdarúgó-bajnokságból.

Akik rendszeresen figyelemmel kísérik a labdarúgó topligák eseményeit, jól tudják, hogy szinte minden hétre jut egy olyan mérkőzés, gól, drámai fordulat, amelyről utána akár hetekig is eltarthat a diskurzus.

Most, hogy a legtöbb bajnokságban éppen téli szünetet tartanak, a Sport24 a legszínvonalasabb, legfordulatosabb mérkőzéseket igyekszik feleleveníteni, hiszen volt miből válogatni.

Év végi összeállításunkban az olasz, a spanyol, az angol és a német bajnokság általunk legjobbnak tartott meccseit idézzük fel négy részben.

Elsőként nézzük a Serie A 2011-es klasszikusait!

5. Genoa-Roma 4-3 (2011.02.20.)

Gólszerzők: Palacio (52., 74.), Paloschi (68., 86.), illetve Mexés (6.), Burdisso (16.), Totti (51.)

A Roma hetek óta szenvedett Claudio Ranieri irányításával, a Genoa otthonában edzőjükért is játszhattak a Farkasok a 2010-2011-es szezon 26. fordulójában. A vendégek jól kezdtek, Mexés és Burdisso fejesgóljaival már bő negyedóra elteltével kétgólos volt az előnyük.

Helyzetek mindkét oldalon akadtak, a második félidő elején viszont ismét a Roma lőtt gólt, Totti ballal, laposan bombázott a kapuba. Ami viszont innentől kezdve történt, azt minden bizonnyal örökre elfelejtenék a fővárosiak szurkolói: Palacio és Paloschi is duplázott a hazaiak részéről a hátralévő időben, utóbbi a 86. percben szerezte a Genoa győztes gólját.

A Roma 3-0-s előnyről bukott, a meccs után Ranieri lemondott, és távozott posztjáról:

4. Lecce-Milan 3-4 (2011.10.23.)

Gólszerzők: Giacomazzi (4.), Oddo (30. – 11-esből), Grossmüller (37.), illetve K.-P. Boateng (49., 55., 63.), Yepes (83.)

A Milan nem volt jó formában a jelenleg is zajló szezon elején, de így is esélyesként utaztak a Lecce otthonába, ahol azonban majdnem megtréfálták őket.

A hazaiak már a 4. percben vezettek, majd még az első félidőben kettőt berámoltak a címvédőnek, így a szünetben hatalmas meglepetésre ez állt az eredményjelző táblán: Lecce-Milan 3-0.

A folytatásban aztán változott a felállás, egy teljesen más Milan volt a pályán Kevin-Prince Boateng pedig két bombagól után a 63. percben az egyenlítő találatot is belőtte, így negyedóra alatt szerzett mesterhármast. Ekkor már sejthető volt, hogy a győztes gólt is megszerzik a vendégek, és így is történt: Yepes a 83. percben fejjel volt eredményes, a Milan pedig három ponttal távozott.

Egy félidő alatt fordított a címvédő:

3. Napoli-Lazio 4-3 (2011.04.03.)

Gólszerzők: Dossena (60.), Cavani (62., 82., 88. – a másodikat 11-esből) illetve Mauri (29.), Dias (57.), Aronica (öngól, 68.)

Az előző szezon hajrájához közeledve nagy tétje volt a Napoli-Lazio ütközetnek: mindkét csapat a BL-indulást jelentő pozíciókért hajtott, sőt, a hazaiak a bajnoki címben is joggal reménykedhettek még.

A Napoli vendégeként nem könnyű nyerni, de a Lazio jó úton járt efelé. Az 57. percben Dias gólja után már 2-0-ra vezettek a rómaiak, de a házigazda perceken belül kiegyenlített.

Nem sokkal később egy öngólnak köszönhetően ismét a vendégek voltak előnyben, de a rendes játékidő utolsó tíz percében érkezett Cavani, és előbb értékesített egy saját maga által kiharcolt büntetőt, majd a 88. percben – harmadik gólját szerezve a meccsen – kilépett és a kapus fölött emelt a hálóba. A Napoli 4-3-ra nyert, a stadionban uralkodó hangulatról mindenkinek lehetnek elképzelései…

Cavani volt a hős Nápolyban:

2. Milan-Udinese 4-4 (2011.01.09.)

Gólszerzők: Pato (45., 82.), Benatia (78., öngól), Ibrahimovic (92.), ill. Di Natale (35., 66.), Sánchez (53.), Denis (89.)

Már az év eleje tartogatott egy szenzációs összecsapást az olasz futball szerelmeseinek, a Milan és az Udinese nyolcgólos meccsen ikszelt egymással.

A félidőben még 1-1-re álltak a csapatok, majd a folytatásban az azóta már a Barcelonába igazolt Alexis Sánchez csukafejesének, valamint Di Natale újabb góljának köszönhetően kettővel elhúztak a friuliak.

A hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, és a 82. percre sikerült is visszakapaszkodniuk. Igen ám, de az Udinese harmadszor is megszerezte a vezetést, és amikor már mindenki azt hitte, hogy Denis találatára már nem érkezik válasz, Ibrahimovic került helyzetbe a 92. percben, és higgadtan gólra váltotta a lehetőséget. 4-4 lett a vége.

Nyolc gól, egy-egy pont:

Napoli-Juventus 3-3 (2011. 11.29.)

Gólszerzők: Hamsik (23.), Pandev (40., 68.) illetve Matri (48.), Estigarribia (72.), Pepe (80.)

November végén került sor az olaszországi esőzések és áradások miatt korábbról elhalasztott Napoli-Juventus összecsapásra, és a várakozásoknak megfelelően hatalmas küzdelmet hozott az összecsapás.

Pedig az első félidőben úgy tűnt, sima hazai siker lesz a vége, Walter Mazzarri csapata 2-0-ra vezetett a szünetben a megszokotthoz képest gyengén futballozó, listavezető Juve ellen, ráadásul Hamsik egy tizenegyest is kihagyott.

Ez a Juve azonban már nem hasonlít az elmúlt években látott csapatra, a veretlen torinóiak a második félidőben átvették az irányítást, Matri góljával szépítettek is, egy védelmi hibát kihasználva azonban Pandev visszaállította a kétgólos különbséget.

A rekordbajnok nem adta fel, újabb két gólt szerezve kiegyenlítettek, és a végén már azon sem lepődött volna meg senki, ha a győzelem is összejön Antonio Conte csapatának.

A jelenlegi szezonban még Nápolyban is veretlen maradt a Juve:



Csütörtökön az év legjobb spanyol bajnokijait elevenítjük fel!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik