Foci

Guardiola: 3,5 év, 13 serleg

A klub-vb megnyerése után elégedetten értékelhetett a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Vasárnap a Barcelona lett az első csapat, amely a jelenlegi formájában megrendezett klubvilágbajnokságot második alkalommal is megnyerte, miután fölényesen, 4-0-ra intézték el a brazil Santos gárdáját. Az első még 2009-ben jött össze, akkor is a mostani vezetőedző, Josep Guardiola irányításával.

A 40 éves szakember egészen elképesztő statisztikával bír a Barca élén: a 2008 nyarán történt kinevezése óta 16 serleget hódíthatott volna el csapatával, ebből 13-at sikerült is megnyernie.

Itt az utolsó “serleg” összefoglalója

Első évében rögtön triplázott, a Bajnokok Ligájában, a spanyol bajnokságban és a kupában is végső győzelemre vezette a csapatát. Azóta az újabb két bajnoki cím és egy BL-siker mellett három Spanyol Szuperkupa-, két Európa Szuperkupa- és két klubvilágbajnoki-győzelem a mérleg.

Guardiola trófeái a Barca élén
2008/2009
Spanyol bajnoki cím
Bajnokok Ligája
Spanyol Kupa
2009/2010
Spanyol bajnoki cím
Európai Szuperkupa 
Spanyol Szuperkupa
Klubvilágbajnokság
2010/2011
Spanyol bajnoki cím
Bajnokok Ligája
Spanyol Szuperkupa
2011/2012
Európai Szuperkupa
Spanyol Szuperkupa
Klubvilágbajnokság


“A legjobban a folyamatosság nyűgöz le, hogy ilyen hosszú ideje vagyunk kiemelkedően versenyképesek. 16-ból 13 serleget elhódítani magáért beszélő eredmény. Nem tudom, hogy a játékosaim tisztában vannak-e azzal, mit értek el, de idővel majd ráeszmélnek”
– fogalmazott Guardiola a klub-vb vasárnapi megnyerése után.


“Nagyon elégedettek vagyunk a mérkőzéssel. Fantasztikusan futballoztunk, és ezt az egész világ láthatta. A Santos nagyszerű focit játszik, de ezt sikerült minimalizálnunk. Három év alatt kétszer is elhódítottuk a serleget, ez okot ad az elégedettségre. Csak gratulálni tudok a játékosaimnak”
– mondta a Barca mestere, aki szerint csapata a Manchester United elleni BL-döntőben látott színvonalhoz hasonló teljesítményt nyújtott.

A katalánok sikerének jogosságát a Santos mestere, Muricy Ramalho sem vitathatta: “A játékosok kvalitásait tekintve a Barcelona jobban áll nálunk, ez világosan kiderült” – fogalmazott a brazil szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik