Foci

A sereghajtót verte a Dortmund, Hajnalék kikaptak

A Borussia Dortmund idegenben 4-1-re győzte le a Freiburgot a Bundesliga utolsó őszi fordulójának szombati játéknapján.

Freiburgban vendégeskedett a címvédő Borussia Dortmund a Bundesliga 17. fordulójában, a nézők pedig nagybetűs focit láthattak az első félidőben. A végig lüktetőt találkozón már a hetedik percben vezetést szerzett a BVB, egy tanári akció végén Lewandowskinak nem okozott gondot az üresen maradt kapuba gurítani.

Nem játszott alárendelt szerepet a sereghajtó sem, sőt, ha nem fényezte volna túl a hazai gárda többször is a támadásait, akkor már korábban egyenlíthetett volna, így azonban várni kellett a 34. percig: egy freiburgi csiki-csuki után Rosenthal lépett be a tizenhatoson belülre és lőtt védhetetlenül a kapuba. Mégis bosszúsak voltak a szünetben a hazai nézők, ugyanis egy érdekes szituáció miatt a Dortmund várhatta előnyből a folytatást. Történt, hogy az egyik freiburgi védő passzolta hátrafelé, a labda pedig egy dortmundi játékosról pattant a lesen álló Blaszczykowski elé. Az asszisztens zászlaja lendült, a játékvezető továbbot intett, a középpályás pedig a kapuig menetelt, majd gólt lövetett Gundogannal – nem mindennapi gól, annyi szent, a sípmester lelke rajta.

A vitatott gól:

Fordulás után jobb volt a Freiburg, de nem sokáig, a BVB magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, előbb az addig a mezőnyben eltűnő Grosskreutz talált be távolról, majd egy szép, rövidpasszos akció végén Lewandowski talált be, a 70. percre gyakorlatilag el is dőlt a meccs. A folytatásban már csak a vendégek előtt adódott pár lehetőség, a vége maradt az 1-4. A Dortmund így a tavaszt hárompontos hátránnyal kezdi majd a listavezető Bayern München mögött.

Nehéz helyzetbe került a Freiburg – amely a telet az utolsó helyen tölti -, ugyanis a rivális Nürnberg meglepetésre 3-0-ra nyert a bayer Leverkusen vendégeként, az Augsburg pedig Hamburgból csent el egy pontot. A Hoffenheim és a Hertha BSC a gólok és a kiállítások számában is 1-1-re végzett.

Mindeközben a VfB Stuttgart a Wolfsburghoz látogatott, a vendégek kezdőjében természetesen ott volt Hajnal Tamás is. Az első felvonásban a hazaiak voltak aktívabbak, ugyanakkor a magyar válogatott középpályás sarokrúgásai rendre ott hordozták magukban a veszélyt, ám a szünet 0-0-nál érte a feleket.

A második etap eleje kissé eseménytelenül telt, majd a 74. minutumban megszerezte a vezetést a több sebből vérző Wolfsburg, Polter váltotta gólra Schafer passzát – Hajnalt nem sokkal korábban, a 67. percben lecserélte edzője, Traoré váltotta. A Stuttgartban már nem volt annyi, hogy egyenlítsen, így 1-0-ra kikapott.

Eredmények – Bundesliga, 17. forduló
Bayer Leverkusen-1. FC Nürnberg 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Didavi (8.), Hegeler (22.), Pekhart (73.)
Hamburger SV-FC Augsburg 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Guerrero (66.), illetve Oehrl (63.)
SC Freiburg-Borussia Dortmund 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Rosenthal (34.), illetve Lewandowski (7., 69.), Gündogan (44.), Grosskreutz (59.)
1899 Hoffenheim-Hertha BSC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Salihovic (21.), illetve Hubnik (91.)
Piros lap: Vorsah (63.), illetve Raffael (31.)
VfL Wolfsburg-VfB Stuttgart 1-0 (0-0)
Gólszerző: Polter (74.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik