Foci

Montenegrói fociünnep

Az angolok is kijutottak az Eb-re, a velük döntetlent játszó Montenegró pedig pótselejtezős.

A magyarok Eb-reményeinek végét jelentő finnországi svéd győzelem mellett számos mérkőzést rendeztek a jövő évi labdarúgó kontinensviadal selejtezőjében.

Egy pont kellett Angliának ahhoz, hogy megváltsa jegyét az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságra. Az ellenfél azonban nem akárki volt, hanem az a Montenegró, amely a szigetországban 0-0-val jelezte, számolni kell vele. Nos, most kiderült, hogy pusztán a második helyért folyó harcban.

Az angolok a Hart – Phil Jones, Ashley Cole, Terry, Parker, Cahill, Barry, Bent, Young, Walcott, Rooney összeállításban kezdett, és a 11. percben Ashley Young meg is szerezte a vezetést, sőt, a 31. percben Darren Bent is betalált, amellyel megnyugtatónak tűnt az időszakos előny.

Nem volt azonban sima a találkozó, mert a hazaiak – akiknek kapuját a Videoton cserekapusa, Mladen Bozovic védte – ugyanis többször lőttek kapura, mint Rooneyék. Zverotic be is talált a 45. minutumban, még a szünet előtt.

A 73. percben Wayne Rooney azonnali piros lapot kapott a Dzudovic elleni szabálytalanság miatt, a lefújás előtt Delibasic fejesével egyenlítetettek a balkániak.

Anglia kijutott az Eb-re, mivel pedig Wales 2-0-ra verte Svájcot, utóbbi esélyei elszálltak, a pótselejtezős helyre Montenegró ért oda.

A Montenegró-Anglia mérkőzés összefoglalója:

Az F csoportban az egymással találkozó görögök 18, a horvátok 19 ponttal álltak a forduló előtt, és mivel a hellének 2-0-re nyertek, hatalmas lépést tettek a kontinenstorna felé. A csoportban nyertek a lettek is, az egyik gólt az ex-zalaegerszegi Rudnevs szerezte.

A görögök sikere Horvátország ellen:

A címvédő spanyolok 2-0-ra nyertek Csehországban, és továbbra is százszázalékos teljesítménnyel állnak az I csoportban. A mieink csoportjában Hollandia kínkeservesen, de legyőzte Moldovát.

Huntelaar gólja három pontot hozott a hollandoknak:

Eredmények – Eb-selejtező
E-csoport:
Hollandia – Moldova 1-0
Gólszerző: Huntelaar (9.)
F-csoport:
Lettország – Málta 2-0
Gólszerzők: Visnakovs (33.), Rudnevs (83.)
Görögország – Horvátország 2-0
Gólszerzők: Samaras (71.), Gekas (79.)
G-csoport:
Wales – Svájc 2-0
Gólszerzők: Ramsey (60., 11-esből),Bale (72.)
Kiállítva: Ziegler (55., Svájc)
Montenegró – Anglia 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Zverotic (45.), Delibasic (91.), illetve Young (11.), Bent (31.)
Kiállítva: Rooney (73.)
H-csoport:
Ciprus – Dánia 1-4
Gólszerzők: Avraam (45.), illetve Jacobsen (7.), Rommedahl (11., 22.), Krohn-Dehli (20.)
I-csoport:
CSehország – Spanyolország 0-2
Gólszerzők: Mata (6.), Xabi Alonso (23.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik