Foci

Nagyon simán verte a Vasas az Újpestet

A Marijan Vlakkal eddig veretlen Vasas egy félidő alatt eldöntötte a találkozót a gyenge Újpest ellen az OTP Bank Ligában.

Összefoglaló:

Nem várt magabiztossággal győzte le a Vasas az Újpestet, amely egy félidőnyi előnyt adott ellenfelének. Az első félidőben nem egy sebességi fokozattal játszott a két csapat, a hazaiaknál Beliczky úgy pattogott a lassú vendégvédők között, mint a bolha. Ennek két gólpassz és egy gól lett az eredménye.

A liláknál Simon kétszer is gólt szerezhetett volna, de nagy helyzetben hibázott, a hazaiak viszont kézben tartották a meccset, Ilizinek igazából nem sok dolga akadt.

A második játékrészben az Újpest elkezdett futni és játszani, amelynek következtében helyezetek is kialakultak, de betalálni nem sikerült.

A Vasas és az Újpest azonos pontszámmal állt a tabellán a forduló előtt, most a piros-kékek elléptek Zoran Spisljak együttesétől.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló
Vasas-Híd – Újpest 3-0 (3-0)
Fáy utca, 3000 néző, vezette: Takács
Vasas: Ilizi – Sütő, Gáspár J. (Polényi, 10.), Kovács G., Casal (Katona M., 58.) – Mehmedagic, Farkas B. – Kulcsár D., Bárányos, – Beliczky, Dajic (Jokic, 80.). Vezetőedző: Marijan Vlak
Újpest FC: Balajcza – Szokol, Dvorschák (Rubus, 46.), Mihajlovics, Wilson – Egerszegi, Tajthy (Magos, 46.) – Simon K. (Kabát, 73.), Barczi, Balogh B. – Rajczi. Vezetőedző: Zoran Spisljak
Gólszerzők: Dajic (9.), Bárányos (30.), Beliczky (38.)
Sárga lap: Kovács G. (26.), Farkas B. (44.), Rajczi (60.)

A szöveges tudósításunk az alábbiakban olvasható.

90+2. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

87. PERC: Ahogy mondani szokták, mindenki a lefújást várja már. Ki ezért, ki azért…

84. PERC: Beliczky adta bel a labdát, a védők kifejelték, a játékvezetőről balra pattant a labda, Katona megszerezte, lőtt, de mellément a lövése.

SZÖGLET 83’
Újpest
Kovácsról ment ki a labda.

80. PERC: Nem kellett végül Kovácsot lecserélni, így Dajic jött le, a remekül játszó védő pedig maradhatott a pályán.

CSERE 80’
Vasas
Jokic jön be Dajic helyére.
Ápolás 77’
Kovács, Vasas
Begörcsölt a lába, rosszul ért a talajra.
SZÖGLET 75’
Vasas
Beliczky elől mentettek.

73. PERC: Kezdik elveszíteni az újpesti játékosok a türelmüket, ráadásul Kabát érkezett a pályára…

CSERE 73’
Újpest
Simon helyett Kabát a pályán.

69. PERC: Dajic ért el egy labdát az alapvonalnál, még be tudta adni középre, ahol Kulcsárhoz került a játékszer, ő lekezelte, majd lőtt, és a kapufát találta el.

66. PERC: Barczi vezette a labdát a 16-os felé, a vonalhoz érve Simonhoz passzolt, de az újpesti fiatal nagyon gyengén gurított középre. Ilizi felszedte a labdát.

62. PERC: Az Újpest átvette a meccs irányítását, de a végjátékba nagyon sok hiba csúszik. Ma semmi sem sikerül a vendégeknek eddig.

SÁRGA LAP 60’
Rajczi, Újpest
Utánrúgásért…

60. PERC: Magos ügyesen játszik a jobboldalon.

SZÖGLET 60’
Újpest
Magos harcolta ki.
CSERE 58’
Vasas
Casal sérült meg, jön Katona Máté.

55. PERC: Vajon mit csinált az Újpest az első félidőben, ha most ennyire erőszakosan játszik? Simon lőtt messziről legutóbb, de 2-3 méterrel célt tévesztett.

SZÖGLET 55’
Újpest
Magos harcolta ki Casallal szemben.

53. PERC: Vehemensen kedzett a vendégcsapat, félő, hogy kemény párharcokban torkollik majd a találkozó.

51. PERC: Ziccert hagyott ki az Újpest. Az igen aktív Magos átemelte a hosszú sarokra Simonnak a labdát, de ő nagy helyzetben melléfejelt.

49. PERC: Szép támadást vezetett az Újpest, Rajczi-Barczi-Magos volt a labda útja, de Kovács az utolsó pillanatban menteni tudott.

CSERE a szünetben’
Újpest
Dvorcshák-Rubus, Tajthy-Magos csere.

46. PERC: “Urbán Flórit Újpestre” – hirdeti a vendégszurkolók transzparense.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
Újpest
Elindult a második félidő.


Félidei összefoglaló:

A Vasas gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. Az Újpest védői rendkívül körülményesek, ezt pedig a mai napon nagyon gyors Beliczky-Bárányos-Dajic trió kegyetlenül kihasználja.

Beliczky Gergő két gólpasszal és egy góllal jelezte, ezen a mérkőzésen nem lehet tartani. A Vasas 3-0-ra vezet a félidőben, és ha azt vesszük, hogy az eddigi 10 forduló alatt mindössze 9 gólt szerzett, elmondhatjuk, hogy gólkülönbséget javító meccsé avanzsált az Újpest elleni. Ki gondolta volna…

45. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45. PERC: Bárányos remekül ívelt a védők mögé, de Balajcza leszedte a labdát Beliczky és Dajic elől.

SÁRGA LAP 44’
Bakos, Vasas
Befeküdt Balogh alá.

44. PERC: Továbbra is a Vasas játszik fölényben.

SZÖGLET 43’
Vasas
Most Tajhtyról ment ki a labda.
SZÖGLET 41’
Vasas
Szokol rúgta ki Polényi beadását.

40. PERC: Ollézik a Vasas közönsége, kevesen számítottak ilyen magabiztos játékra.

38. PERC: 3-0-ra vezet a Vasas! Beliczky nagyon könnyen fordult le Mihajlovicról a 16-os jobb sarkának közelében, majd lövésre szánta el magát. Balajcza csak beleérni tudott a lövésbe, amely kikötött a bal sarokban. Parádézik a Vasas!

GÓÓÓL 38’
Beliczky, Vasas
Mihajlovicot csapta be, majd 17-ről lőtt.

36. PERC: Dajic lőtt távolról, de eltörte a labdát.

31. PERC: Beliczky és Bárányos bolondot csináltak a vendégvédőkből. A karmester indította a fiatal játékost, aki Dvorschákot könnyedén lehagyta, az alapvonalig vitte a labdát, de éles szögből nem lőtt, hanem középre passzolt. Bárányos 6 méterről várta a passzt, majd gólt lőtt belőle. 2-0, nagyon él a két “B”, azaz Beliczky és Bárányos.

GÓÓÓL 31’
Bárányos Zsolt
Beliczky átadását közelről lőtte a kapuba.

28. PERC: Simonnak gurítottak le egy szabadrúgást, a szélső középre adott, és négyen is belefejeltek, amíg fel tudtak szabadítani a Vasas védői.

26. PERC: Nagy helyzet maradt ki, Beliczky ívelte be a labdát Bárányosnak, aki meg is fejelte a labdát Wilson mellett, de csak erőtlenül, így a kapu előtt kivágták a labdát a lila-fehér védők.

SÁRGA LAP 26’
Kovács Gábor, Vasas
Lekönyökölte Barczit.

24. PERC: Nem rossz meccs, Beliczky itt és Barczi ott különösen aktív.

LES 24’
Bárányos
Beliczky passzolt későn.

20. PERC: Hatalmas ziccert hagyott ki Simon Krisztián. Barczi szerzett vissza egy labdát a 16-os vonalában, továbbpöckölte Simonnak, aki üresen állt, de fél méterrel, erőből a kapu mellé lőtt 13-ról.

19. PERC: Beliczkynek ívelte be a labdát Bárányos, Dvorschák nem tudott felszabadítani, de a Vasas játékosa nem találta el a labdát.

17. PERC: Nem tudja megtartani a labdát az Újpest.

15. PERC: Cseles kisszögletet végzett el Bárányos, mert Kulcsárnak adta, aki elhaladt a védő mellett, de a beadásról lemaradtak a hazai támadók.

SZÖGLET 15’
Vasas
Bárányos elől Wilson mentett szögletre.

13. PERC: Sütő egymás után kétszer is szabálytalankodott Rajczival szemben, de a sárga lap elmaradt mindkét alkalommal.

CSERE 10’
Vasas
Gáspár helyett Polényi érkezett.


9. PERC: Megszerezte a vezetést a Vasas. Még tíz emberrel voltak a pályán, amikor Beliczky kiválóan indította a leshatárról kibújó Dajicot, aki megcsinálta a cselt a védő mellett, bejutott a 16-oson belülre, ahonnan laposan kilőtte a bal alsó sarkot. 1-0!

GÓÓÓL 9’
Dajic
15 méterről kilőtte a bal sarkot.

8. PERC: Az Újpest próbál rövid passzokkal operálni, és alapvetően jól is kombinálnak a vendégek. Gáspár nem tudja folytatni a játékot, kényszerű csere a Vasasnál.

Ápolás 7’
Gáspár, Vasas
Rosszul ért földet.

6. PERC: Kulcsár iramodott meg, Electo Wilson buktatta a 16-os előterében. A szabadrúgást Bárányos végezte el, de nem tudta elrúgni a sorfal mellett. Ígéretes volt pedig a szabadrúgás helyszíne.

5. PERC: Az OTP Bank Liga 11. fordulójának eddigi eredményei: Győr-Kecskemét 4-0, Honvéd-Paks 2-3.

3. PERC: Az első szöglet rögtön veszélyesre sikeredett. Barczi beívelését Egerszegi fejelte a kapu mellé, alig.

SZÖGLET 3’
Újpest
Barczi végezte el a kornert.

2. PERC: A Vasasnál sem fenékig tejfel az élet, a futballcsapatot működtető cég tartozik az egyesületnek, így kérdéses volt, a Fáy utcában rendezik-e a találkozót – aztán a kérdésre megkaptuk a választ.

1. PERC: A középkezdés után három újpesti is megindult a Vasas kapuja felé, de Simon Krisztián idejekorán ellőtte a labdát. A másik oldalon egy beadást gyorsan lefülelt Balajcza.

1. PERC: Az újpesti szurkolók a középkezdés előtt már Tolnai Sándort, a klub előzetesben lévő tulajdonosát vették a szájukra.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Vasas
Elindult a mérkőzés.

Érkeznek a csapatok a pályára, az újpesti drukkerek többen vannak, sokan mentek át a szomszédos kerületbe a lila-fehér hívek közül.

Hamarosan kezdődik a nagy hagyományokkal bíró fővárosi derbi a Fáy utcában.

A kezdőcsapatok
Vasas: Ilizi – Sütő, Gáspár J., Kovács G., Casal – Mehmedagic, Farkas B. – Kulcsár D., Bárányos, – Beliczky, Dajic. Vezetőedző: Marijan Vlak
Újpest FC: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovic, Wilson – Egerszegi, Tajthy – Simon K., Barczi, Balogh B. – Rajczi. Vezetőedző: Zoran Spisljak

A kezdeti tragikus szereplés után a Vasas és az Újpest is beindulni látszik, igaz, ez még a helyezésekben nem mutatkozik meg feltétlenül, az angyalföldiek a forduló előtt a 14., az újpestiek a 12. helyen álltak. Mindkét együttes sikerrel vette a kupaakadályt, a Vasas Budaörsön nyert 2-0-ra, a lilák Vácon arattak fölényes győzelmet.

A 13. kerületiek Marko Simic góljaival nyertek a kupameccsen, azonban a légiós most biztos nem lesz ott a pályán, Vlak ugyanis kitette őt a keretből. Mellette Mileusnicra nem számíthat a horvát tréner, a védőnek elszakadt a térdszalagja.

Az újpestieknél Zoran Spisljak továbbra sincs könnyű helyzetben, nem nagyon épülnek fel a sérültek: most sem lehet a gyepen Kiss Zoltán, Litauszki, Vermes, Remili, Takács Zoltán, Lázár Bence és a légiós Zamostny.

A játékvezető Takács János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik