Foci

Király szerint csak egy pillanatkép a 27. hely

A magyar labdarúgó-válogatott rutinos kapusa azt mondja, még hosszú út előtt áll a világranglistán javító, egy irányba húzó nemzeti csapat.

A FIFA legfrissebb világranglistáján minden idők legjobb szereplését produkálva a 27. helyen áll a magyar labdarúgó-válogatott.

A csapat legrutinosabb, illetve az egyik legtöbbet megélt játékosa, a 83-szoros válogatott Király Gábor így nyilatkozott a szövetség weboldalának:

„ A korábbi válogatottakat is remek játékosok alkották, de valami apróság mindig hiányzott. Úgy tűnik a siker, sok apró részletből tevődik össze, és most minden darabka a helyére került. Stabil háttér, nagyszerű társaság, tökéletes egység és mindenki egy irányba húz. A pályán lévők kihozzák magukból azt, amire valójában képesek. A rutinosabb játékosok (Gera Zoltán, Juhász Roland, Hajnal Tamás), akik fiatalon kerültek ki külföldre, elsajátították a légiós élet pozitív hatásait, és tapasztalataikat a válogatottban sikeresen kamatoztatják.”

A 35 éves hálóőr úgy gondolja, nem szabad a statisztikákkal foglakozni, és tovább kell dolgozni:

„Mindenki tudta, hogy ha kilenc tétmérkőzésből 18 pontot szerzünk, annak meglesz az eredménye. A jelenlegi helyezésért keményen megküzdöttünk, és ez még közel sem a végállomás, hanem egy nagyon hosszú munka aktuális pillanatképe” – nyilatkozta a rutinos kapus.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik