Foci

Győzött a Honvéd az Újpest ellen

A Budapest Honvéd Danilo két góljának köszönhetően 2005 után legyőzte a Bozsik-stadionban az Újpestet az OTP Bank Ligában.

Összefoglaló:

Magyar szinten kiváló mérkőzést játszott a Budapest Honvéd és az Újpest a Bozsik-stadionban. A hazaiak nagyon szervezetten játszottak az egész találkozón, de ugyanezt elmondhatjuk a vendégekről is.

A Kispest a 61. percben szerezte meg a vezetést, de nem vagyunk benne biztosak, hogy abban a pillanatban megérdemelten, hiszen a 11-es előtt nem történt szabálytalanság Tchamival szemben. Ezzel együtt Danilo a hetedik büntetőjét is értékesítette.

A Honvéd magabiztossá vált a gól után és szabadon játszhatott kontrára. Danilo egy ilyen támadás végén duplázta meg az előnyt, és ez elégnek is bizonyult, mert Simon és Kabát is pontatlan volt a befejezéseknél.

A mérkőzés összefoglalója:

A Honvéd feljött a tabella harmadik helyére.

Eredmény – OTP Bank Liga
Budapest Honvéd-Újpest 2-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 3400 néző, vezette: Iványi
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreczeni, Hajdú – Horváth (Harmony, 70.), Hidi, Abbas (Kostolani, 83.), Zelenka, Tchami – Danilo (Ivancsics, 89.). Vezetőedző: Supka Attila
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovic, Pollák – Simon, Tajthy, Egerszegi (Balogh, 67.), Barczi – Kabát, Rajczi (Kovács, 76.). Vezetőedző: Zoran Spisljak
gólszerző: Danilo (61., 71.)
sárga lap: Debreceni (53.), Zelenka (63.), Botis (65.), Danilo (71.), illetve Tajthy (50.), Pollák (43.), Dvorchsák (13.)

Az élő szöveges közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza.

93. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

91. PERC: A végén cicázott egyet a Honvéd, a támadás végén Harmony eresztett meg egy lövést, Balajcza hatalmas bravúrral tolta szögletre a labdát. Egy perccel később Dvorchsák lőtt, Botisról szögletre került a labda.

VÉDÉS 91’
Balajcza
Harmony löketét védte.

89. PERC: Vastaps kísérte le a pályáról a kétgólos Danilót.

CSERE 89’
Honvéd
Ivancsics jött be Danilo helyére.

86. PERC: Most már folyamatosan a Honvéd térfelén van a labda, de a hazaiak keményen védekeznek.

85. PERC: Simon Krisztián három védő szorításában is kapura tudta lőni Szokol labdáját, de 20 centivel a kapufa mellett haladt el a labda. Fél perccel később Kabát lőtt, szöglet lett a vége. A vendégeknek is akadnak helyzetei.

CSERE 83’
Honvéd
Abbas helyett Kostolani

81. PERC: Abbas megszerezhette volna a harmadik hazai gólt, de jobbról, 12 méterről egy hosszú sprint után a kapu fölé-melléemelte a játékszert. Két perccel később az újpesti Kovács Dániel lőtt oldalhálót.

CSERE 76’
Újpest
Rajczi helyett Kovács Dániel.

75. PERC: Nagy ziccer Kemenes kapuja előtt. Simon adta középre, Kabát egyből lőtt, de középre, a kispesti kapus pedig éppen ott állt. Nincs szépítés.

72. PERC: Szép góllal növelte előnyét a Kispest. Danilo ráadásul első akciógólját szerezte az idei bajnokságban. Zelenka indította a leshatárról a brazil támadót, aki 15 méterről a kimozduló Balajcza mellett a hosszú sarokba lőtt. 2-0 a Honvédnak.

SÁRGA LAP 72’
Danilo, Honvéd
Túlzott gólörömért kapta.
GÓÓÓL 71’
Danilo, Honvéd
Zelenka passzát értékesítette.

70. PERC: A nigériai Harmony először játszik NB I-es mérkőzésen.

CSERE 70’
Honvéd
Horváth helyett Harmony
CSERE 67’
Újpest
Balogh jött be Egerszegi helyett.

68. PERC: Tchami küzdött Mihajloviccsal, a szerb védő nem tudta megállítani, a színes bőrű játékos Abbashoz passzolt, aki az oldalhélót találta el. Izgalmas mérkőzés!

SÁRGA LAP 65’
Botis
Taktikai szabálytalanságért.

65. PERC: Simon bátran vállalkozott, és lapos lövését ujjheggyel tolta ki Kemenes.

VÉDÉS 65’
Kemenes, Kispest
Simon lövését tolta ki.

64. PERC: Danilo ugrott ki a védők mögül, vitte-vitte, majd 12 méterről lőtt a védő szorításában, de az újpesti kapus jól mozdult ki.

VÉDÉS 64’
Balajcza, Újpest
Danilo lövését ütötte szögletre.
SÁRGA LAP 63’
Zelenka, Honvéd
Rossz becsúszás.


61. PERC: Megmosolyogtató körülmények között szerezte meg a vezetést a Honvéd. Hajdú
végezte el az Abbas buktatásáért megítélt szabadrúgást. A labda a védők kezéről pattant le a 16-oson belül, de Iványi nem ítélt büntetőt. Két másodperc múlva viszont Tchami elesett Simon szorításában, pedig senki nem bántotta. A spori most befújta a tizit, amit természetesen Danilo értékesített – 1-0-ra vezet a Honvéd.

GÓÓÓL 61’
Danilo, Honvéd
Erőből, középre lőtte a 11-est.
TIZENEGYES 60’
Honvéd
Tchami elesett…
SZABADRÚGÁS 60’
Honvéd
Abbast buktatta Dvorschák.
Ápolás 56’
Pollák, Újpest
Rálépett a sarkára Hajdú.

55. PERC: Hajdú két szögletet is elvégezhetett, de a hazaiak nem tudtak veszélyes szituációt kialakítani. A másik oldalon Rajczi ragadt elöl, de Abbas mentett előle.

SZÖGLET 55’
Honvéd
Danilo harcolta ki.
SÁRGA LAP 53’
Debreceni, Honvéd
Rajczinak odapakolt egyet.
SÁRGA LAP 50’
Tajthy, Újpest
Lerántotta Zelenkát.

50. PERC: Abbas nem tudott mit kezdeni a labdával, mert három védő állt mellette, továbbpasszolta középen Hidinek, aki kapura lőtte, de nem találta el azt, úgy 3 méterrel célt tévesztett.

48. PERC: Egy gyors ritmusváltás után Kabát húzta meg a jobboldalon, erősen középre adott, de Barczi nem érte el a beadást. Fél perccel később ismét Kabát adott be, most Rajczi érkezett, de melléfejelte a labdát.

47. PERC: Egyik csapat mestere sem cserélt a szünetben.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
Újpest
Elkezdődött a 2. félidő.

Nagy iramú, változatos mérkőzést vív a Honvéd és az Újpest, de a hazaiak sokkal több veszélyes helyzetet dolgoztak ki. Az utolsó pillanatban akár egy 11-est is kaphatott volna a Kispest, de a véleményes szituáció után a játékvezető nem a büntető mellett döntött. Gól még nincs tehát, talán majd a második félidőben.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+1. PERC: Danilo adta középre a labdát Abbasnak, ő forgolódott, Dvorchsák kissé feltartotta, el is esett az afrikai, de Iványi nem ítélt büntetőt. Helyette lefújta az első félidőt.

SÁRGA LAP 43’
Pollák, Újpest
Kakaskodásért.

42. PERC: Gyors kispesti támadás végén jobbról érkezett a beadás, Balajcza nagyot repült és kiütötte a labdát. Abbas nem tudott ráfordulni, ellenben Horváth messziről megpróbálta – célt tévesztett.

37. PERC: A délutáni mérkőzésen a Vasas 0-0-t játszott a bajnok Videotonnal.

SZÖGLET 36’
Újpest
Botis és Kemenes hozta össze.
LES 34’
Honvéd
Zelenka indította lesen Tchamit.

32. PERC: Simont ugratták ki az újpestiek, megiramodott a kapu irányába a fiatal szélső, középen Kabát várta volna a labdát, de nem kapta meg, mert a Feyenoordnál fél évet eltöltő játékos egyedül oldotta meg – rosszul, fölélőtt.

30. PERC: Nagy újpesti helyzet maradt ki. Simon Krisztián adott középre a védők szorításában, de Rajczi már nem érte el a labdát. Közel volt pedig hozzá.

24. PERC: Sokkal aktívabb a Honvéd, mint az Újpest az utóbbi tíz percben, de ez még gólban, gólokban nem mutatkozik meg.

SZÖGLET 24’
Honvéd
Pollák Abbas elől mentett a legvégén.

23. PERC: Időközben befejeződött a Zalaegerszeg-Kecskemét mérkőzés, amely 1-1-es eredményt hozott. Lencse szerzett vezetést a 3. percben 11-est hibázó ZTE ellen, majd Balázs egyenlített a 40. percben. A 67. percben Mohl Dávidot kiállították, de a zalaiak így sem tudták megszerezni első győzelmüket.

SZÖGLET 22’
Honvéd
Szokol tisztázott Tchami elől.

21. PERC: Zelenka bal oldalról beemelte a 16-oson belülre a labdát, éppen Abbas elé, aki 7 méterről lőtt, de éppen Balajczába, aki jó helyen állt.

VÉDÉS 21’
Balajcza
Abbas közeli lövését védte.

20. PERC: Bátran lőnek a honvédosok, ezúttal Hidi próbálkozott, úgy 21 méterről. Még messze volt.

17. PERC: Az első negyedóra nagy iramban telt, a csapatok nem álltak be védekezni.

LES 15’
Újpest
Rajczi volt lesen.

13. PERC: 26 méteres szabadrúgással jött a Honvéd, mert Dvorschák kezezett. Hajdú fölélőtte.

SÁRGA LAP 13’
Dvorschák, Újpest
Kezezett, majd elrúgta a labdát.

11. PERC: Botis kezére pattant a labda 20 méterre a hazaiak kapujától: Kabát állt a labda mögé, de lövése legalább két méterrel a kapu mellett hagyta el a játékteret.

8. PERC: Tchami lőtt futtából, Balajcza fogta.

7. PERC: Jó lövés a másik oldalon is: Abbas buktatták 18 méterre a kaputól. A szabadot Hajdú helyett a cseh középpályás végezte el, de pontatlan volt kissé.

SZABADRÚGÁS 7’
Honvéd
Zelenka lőtt a bal kapufa mellé.

5. PERC: Szép jelenetsor: Kabátnak készítették le a labdát a 16-os vonalánál, a támadó lőtt, a Honvéd kapusa bravúrosan tolta szögletre a lövést.

SZÖGLET 5’
Újpest
Kemenes mentése után.
VÉDÉS 5’
Kemenes
Kabát 17 méteres lövését védte.

2. PERC: A Honvéd pénteken még sérültnek nevezte Abbast, végül azonban ott van a kezdőben a légiós. A vendégeknél egyetlen légiós szerepel a kezdőben.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Elkezdődött a találkozó.
Honvéd

A csapatok és a mintegy 2500 fős szurkolósereg a himnuszt hallgatja, hamaroan kezdődik a mérkőzés.

Ellentétes utat jár be a Honvéd és az Újpest együttese az NB 1 eddigi fordulóit látva. Supka Attila csapata jól kezdte a bajnokságot, de a kezdeti lendület némileg alábbhagyott, legutóbb 3-1-re kapott ki a Honvéd Pápán.

A lila-fehérek nagy reményekkel vágtak neki a bajnokságnak, sokan meglepetést vártak a nagyon fiatal csapattól, az is lett belőle, csak éppen negatív értelemben. A Pécs ellen aztán a múlt héten megszerezte első győzelmét a már Zoran Spisljak által irányított Újpest.

A hazaiaknál Délczeg, Diaby sérülés, Akassou és Németh eltiltás miatt nem lehet a pályán, míg a vendégeknél a már régóta maródi Kiss, Remili, Rubus, Vermes, Takács, Lázár, Litauszki hetesfogat nem állhat rendelkezésre.

A két edző mérkőzés előtti nyilatkozatai itt olvashatóak.

A mérkőzést Iványi Zoltán vezeti.

A kezdőcsapatok
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreczeni, Hajdú – Horváth, Hidi, Abbas, Zelenka, Tchami – Danilo. Vezetőedző: Supka Attila
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovic, Pollák – Simon, Tajthy, Egerszegi, Barczi – Kabát, Rajczi. Vezetőedző: Zoran Spisljak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik