Foci

“A 4-0 kicsit sok…” – értékelés a magyar-izlandi után

Egervári Sándor elégedett volt az Izland elleni győzelmet követően, kollégája, Olafur Johannesson viszont keresgélte a szavakat.

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a három őszi Eb-selejtező előtt a magyar labdarúgó válogatott, amikor szerdán este a világranglistán Magyarországot mintegy nyolcvan hellyel követő Izland ellen. A 4-0-s siker minden várakozást felülmúlt – a mérkőzés élő szöveges tudósítását itt nézheted vissza.

A meccset követő sajtóértekezleten elsőnek a vendégek szakvezetője, Olafur Johannesson kapott szót, azonban azt nem nagyon találta…

„Hirtelen nem is tudom, mit mondjak. Talán azt, hogy a 4-0 kicsit sok… Ami a végén még több lehetett volna. Próbáltunk futballozni, nem álltunk be 9-10 emberrel védekezni, ezért is szaladhatott át a védelmünkön többször is a magyar támadó szekció. Remekül, magas sebességi fokozatban játszott a magyar válogatott, amely igazán nagyszerű csapat” -bókolt az izlandi szakember.

Az első magyar gól:

Egervári Sándor nem sok kivetnivalót talált csapata teljesítményében.

„Elégedett vagyok az eredménnyel, s ami nem mindig automatikus, a játékunkkal is. Főleg úgy, hogy játékosaink jó része még nincs is formában, hiszen el sem kezdődött a bajnokságuk. A jobbhátvédben, illetve a védelem közepén kipróbált Varga József, illetve Korcsmár Zsolt jól teljesített, bár előzőnek az első félidőben akadtak nehéz pillanatai” – értékelt a magyar kapitány.

Hogy a szerda esti játék mire lesz elég szeptember másodikán a svédek ellen, arra még a kapitány sem tudott válaszolni:

„Majd a vallatásnál, vagyis a Finnország, Moldova és Svédország elleni találkozókon kiderül. Nézzék, mi jobban megvertük őket, mint a nálunk jobb válogatottnak tartott dánok – ott csak 2-0 volt az eredmény. Egyébként számomra nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés, egy nemzeti válogatott mindig a hazáját képviseli, és én is győzelemre játszom.”

A második magyar találat:

Rudolf Gergely ismét betalált címeres mezben – a második gól volt az övé, másodpercekkel az első félidő lefújása előtt.

„Kiváló labdát kaptam Hajnal Tomitól, szinte csak be kellett rúgnom – no persze előtt még ki kellett cseleznem Magnússon kapust. Úgy érzem, mindkét félidőben jól játszottunk, kiszolgáltuk a közönséget. Annak ellenére, hogy a meccs legnagyobb részében előretolt éket játszottam – s nekem nem ez a posztom, hanem a hátravont centeré -, szerintem meg tudtam oldani a feladatomat” – mondta a légiós.

Varga József életében először játszott jobbhátvédet a válogatottban – sokak megítélése szerint úgy, mintha világéletében ezt gyakorolta volna.

„Jobban szeretek középső középpályást játszani, mint jobbhátvédet, de ha a kapitány úr ide állít, akkor itt kell a lehető legjobbat nyújtanom. Az az igazság, hogy bármilyen posztot bevállalnék, csak hogy ott lehessek a svédek elleni sorsdöntő selejtezőn.

Dzsudzsák mint a finnek ellen:

Az első félidőben valóban többször veszélyes támadást vezettek az izlandiak az oldalamon, ennek az volt az oka, hogy többször is ketten vezették rám a labdát. Szünet után stabilizálódott a védekezésünk” – mondta a debreceni középpályás, aki arról is beszélt, hogy túl van már a hullámvölgyön, felfelé ível a formája. S hogy ez így van, azt már vasárnap, a Videoton elleni hazai rangadón is be akarja bizonyítani.

„Jó erőben, jó passzban vagyok, remekül sikerült az alapozás, kezdek újra formába lendülni, s azt a játékot mutatom, amit akkor mutattam, amikor meneteltünk a Bajnokok Ligájában” – tette hozzá még Varga.

Korcsmár Zsolt végre bemutatkozhatott a nagyválogatottban, ráadásul győztes meccsen.

„Roppant boldog vagyok, már csak azért is, mert fölényesen győztünk, és kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést”, mondta az SK Brann csapatánál légióskodó egykori újpesti védő-középpályás. „Vannak biztató jelek, elég sokszor tudtunk a vendégvédelem mögé kerülni a széleken. Ebből kell többet csinálnunk.”

Korcsmár jól érzi magát Norvégiában: „Sok játéklehetőséget kapok. Egy éve játszom ahhoz, még egy esztendőre szükségem van ahhoz, hogy kinőjem ezt a bajnokságot, utána valószínűleg továbbállok. Jó lépcsőfok nekem Norvégia.”

Elek Ákos igazolta, jó focista:

Bogdán Ádám másodszor állt a válogatott kapujában, s a boltoni hálóőr egy hatalmas bravúrt is bemutatott a második félidőben, amikor a jobb felső sarokból piszkált ki egy norvég bombát.

„Érdekes, kintről mennyire másképp látszik minden, az a bizonyos lövés nem a pipába tartott, hanem a fejem fölé, igaz, nagy erővel. Tényleg gyors reflexre volt szükségem. Arra, hogy a viszonylagos munkanélküliség ellenére végig nagyon figyeljek” – mondta a Bolton légiósa, akiből áradt a nyugalom.

„Nem vagyok egy ideges típus, örülök, hogy ez kintről is látszik. Nagyon szeretnék védeni a svédek elleni meccsen, ez a mostani összecsapás remek felkészülést jelent a szeptember másodiki magyar-svéd előtt” – üzent a kapitánynak a fiatal hálóőr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik