Foci

NB II-ben a szegedi foci, Bozóky Imre a vezetője

Egyesül a labdarúgó NB II-ben szereplő Makóval az NB III-as KITE-Szeged, és új egyesületként indul a Keleti-csoportban.

Sajtótájékoztatón jelentették be Szegeden kedden, hogy a Makó FC helyett Szeged 2011 néven indul labdarúgócsapat az NB II Keleti-csoportjában – írja a delmagyar.hu.

Botka László, Szeged polgármestere elmondta, összesen tizenkét csapatra költ az önkormányzat (62,5 milliót évente), de eddig nem volt minőségi foci a városban. Most azonban itt a lehetőség, hogy az NB II-ben induljon Szeged.

Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök volt az, akinek kezdeményezésére elindult egy éve a Grosics Gyula Futballakadémia, és KITE-Szeged néven az NB III-ban elindult egy felnőtt együttes is (a Kiskundorozsma jogán). A csapat ezüstérmes lett az Alföld-csoportban, ez pedig megágyazott a jelenlegi egyesülésnek.

Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke (aki legutóbb Kecskeméten tevékenykedett a háttérben), az új klub vezetőjeként reméli, hogy sikerül a városba visszahozni a korábbi kiváló hangulatot és légkört.

A KITE-Szeged és a Makó egyesülése után a hagymás városban NB III-as meccs lesz a jövőben, Szegeden pedig NB II-es – cseréltek tehát a felek.

A gazdasági társaság teljes jogú tulajdonosa a Szeged-Csanádi egyházmegye. Az önkormányzat 40 millió forintot biztosít az egyesületnek, a meccseket a Felső-Tisza parti stadionban rendezik majd. A bajnokság augusztus 20-án indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik