Foci

Negatív lett a mexikói focisták B próbája

A második ellenőrzés már nem mutatott ki klenbuterolt a felfüggesztett öt mexikói labdarúgó szervezetében.

A mexikói szövetség jelezte: a B tesztet a Los Angeles-i Egyetem laboratóriuma végezte el, és a szakemberek nem találtak tiltott szert egyik futballista mintájában sem, holott május 21-én valamennyien klenbuterollal akadtak fenn az ellenőrzésen, így nem léphettek pályára a jelenleg is zajló Arany Kupa csoportkörének második és harmadik fordulójában. A játékosok elmondása szerint fertőzött étellel kerülhetett szervezetükbe a tiltó listán szereplő szer.

A kapus Guillermo Ochoa (képünkön), a hátvéd Francisco Rodiguez és Edgar Duenas, valamint a középpályás Christian Bermudez és Antonio Naelson nélkül is remekel a válogatott a CONCACAF régió kontinenstornáján: simán bejutott a negyeddöntőbe, ahol Guatemalával találkozik majd New Jerseyben magyar idő szerint vasárnap hajnali 2 órakor.

A WADA a jövő héten egyeztet a klenbuterolos szabályról

A fertőzött ételekben előforduló, ám tiltott teljesítmény fokozásra is alkalmas klenbuterolról tart a jövő héten tanácskozást a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA). A montreali megbeszélésen szabályváltoztatás is szóba jöhet, hiszen amint azt Olivier Rabin, a WADA tudományos igazgatója kifejtette: mostanra világossá vált, hogy nem lehet minden klenbuterolos ügyet egyformán kezelni, már csak azért sem, mert néhány országban egyes fertőzött étel vagy hús tartalmazhat olyan koncentrációban klenbuterolt, ami már pozitív doppingtesztet eredményez.

A klenbuterol leghíresebb “áldozata” Alberto Contador spanyol kerékpáros. A háromszoros Tour de France-győztes a tavalyi viadalon akadt fenn. A nemzetközi szövetség azonnal felfüggesztette versenyzési jogát, hazája szövetsége azonban idén februárban felmentette, miután bizonyítottnak látta, hogy szennyezett húsétel okozta a problémát. A spanyol sztárkerekes doppingügyében a végső szót a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) mondja majd ki augusztusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik