Foci

Anglia csak ikszelt a Wembleyben

Fabio Capello együttese már kétgólos hátrányban is volt a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőn, egy pontot azonban sikerült megmenteniük.

Győzelmi kényszerben lépett pályára Svájc Londonban a jövő évi Európa-bajnokságra kvalifikáló sorozat G-csoportjában, hiszen Ottmar Hitzfeld együttese hat ponttal le volt maradva az első két helyet elfoglaló Anglia és Montenegró mögött. Persze a hazaiaknak is a három pont megszerzése volt a céljuk, Fabio Capello csapata a csoport első helyéért küzd.

Mindkét félnek voltak lehetőségei a mérkőzés elején, a gólra viszont bő fél órát kellett várni. Barnetta ívelt az angol kapu felé egy szabadrúgást, Rio Ferdinand hiába ugrott, nem érte el fejjel a labdát, ami aztán így a kapu bal oldalába pattant a meglepett Hart mellett (0-1).

Nem ez volt azonban az egyetlen furcsa szabadrúgásgól a meccsen: Barnetta ezúttal oldalról készült elvégezni a pontrúgást, a kéttagú sorfalból ellépő Milner helyén utat talált a labda a kapu felé, Hart pedig már csak a hálóba tudta segíteni a rövid sarokra vágódó játékszert (0-2).

Érett a meglepetés a Wembleyben, viszont gyorsan érkezett a szépítő gól. Djourou csúszott rá Wilshere lábára a 16-oson belül, Lampard büntetője a kapus hóna alatt vágódott a svájci kapuba (1-2).

A második játékrészben nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Baines készített le mellel egy labdát a csereként beállt Ashley Young elé, aki szépen lőtt Benaglio kapujába (2-2).

Bár még mindkét válogatott veszélyeztetett (leginkább azért a hazaiak), de több gól már nem született a találkozón. A döntetlen egyik csapatnak sem túlságosan jó eredmény, Anglia előnye mindössze egy pont az eggyel kevesebb mérkőzéssel álló Montenegró előtt, míg Svájcnak nem sikerült csökkentenie hátrányát az első helyhez képest.

Az öt csapatos csoportban ma még Montenegró-Bulgária összecsapást is rendeznek.

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező, G-csoport
Anglia – Svájc 2-2 (1-2)
gólszerzők: Lampard (37.-11-esből), A. Young (51.) illetve Barnetta (32., 35.)

Oroszország a B-csoport élére ugrott, miután hazai pályán 3-1-re verték Örményország legjobbjait. Az oroszok hőse Pavljucsenko volt, aki 0-1 után mesterhármassal segítette három ponthoz a csapatát.

A csoportban este rendezik a Szlovákia-Andorra és a Macedónia-Írország találkozót.

Eredmény – B-csoport
Oroszország-Örményország 3-1 (1-1)
gólszerző: Pavljucsenko (26., 59., 73., a harmadikat 11-esből), illetve Pizzelli (25.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik