Foci

Elkapják-e a moldávok a svédeket?

Több fontos Európa-bajnoki selejtezőt is játszanak a kontinensen pénteken, minket leginkább a Moldova-Svédország találkozó izgat.

Az már a sorsoláskor látszott, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Svédországgal vív majd nagy csatát a pótselejtezőt érő 2. helyért a 2012-es Eb-re kvalifikáló sorozat E-csoportjában. Hollandiától annak rendje és módja szerint ki is kaptunk mindkétszer, fájó, hogy Stockholmban is vereséget szenvedtünk. Moldova, San Marino és Finnország legyőzése után 9 pontunk van, csakúgy, mint a két meccsel kevesebbet játszó svédeknek.

Ibrahimovic nélkül utaznak a skandinávok Moldovába, és ha pontot veszítenének, visszajöhetnének vérmesebb reményeink a csoportban. Igaz, ha kikapnak, Moldova is 9 pontos lenne, tömörülne tehát a mezőny.

A csoport másik találkozóján Finnország San Marinóba látogat, borítékolható a vendégek három pontja, hiszen ők is 8-0-ra verték a miniállam válogatottját, ahogyan mi is.

Nézzük a többi pénteki találkozót!

Az A-csoportban Kazahsztán Azerbajdzsánnal vív ki-ki meccset, nagyobb érdeklődésre tart ugyanakkor számot az Ausztria-Németország találkozóm valamint a Belgium-Törökország meccs. A törökök kispadján még biztosan Guus Hiddink ül majd, aki a napokban zavarba ejtő szemezgetésbe kezdett korábbi élettársával, a Chelsea-vel. A németek eddig minden meccsüket megnyerték, a belga-török párharc viszont sorsdöntő lehet a pótselejtezőt érő 2. hely miatt.

A C-csoportban az olaszok (4 győzelem, 1 döntetlen az eddigi mérleg) Észtországot fogadják. Az odavágón nem volt túl meggyőző a talján csapat, csupán 2-1-re tudtak nyerni Tallinnban. Most Buffonnal és Cassanóval a kezdőben rohamoznak majd az olaszok, feltehetően ötödik győzelmük érdekében. A Feröer-Szlovénia találkozón nem tartjuk elképzelhetetlennek a hazaiak pontszerzését, annak ellenére, hogy az ellenfél megjárta a világbajnokságot.

A D-jelű csoportban Románia Boszniát, Fehéroroszország pedig Franciaországot fogadja. A gallok (12 pontjuk van), amennyiben győznek a jelenleg a második helyen álló beloruszok (8 pont) otthonában, nagy lépést tesznek a továbbjutás felé. A románok szégyenszemre csak az 5. helyen állnak a hatos csoportban, csak a magyar válogatott mai ellenfelét, Luxemburgot előzik meg, előttük áll a francia-belorusz duó mellett Bosznia és Albánia is.

Az F-csoportban Horvátország Grúzia legyőzésével átveheti a vezetést a szombaton pályára lépő Görögországtól, ha csak ideiglenesen is, az I-jelű társaság tagjai közül pedig csak Liechtenstein és Litvánia meccsel a miniállam otthonában.

Európa-bajnoki selejtezők, péntek:
A-csoport:
Kazahsztán – Azerbajdzsán (frissítés: végeredmény: 2-1)
Ausztria – Németország
Belgium – Törökország
C-csoport:
Olaszország – Észtország
Feröer – Szlovénia
E-csoport:
Moldova – Svédország
San Marino – Finnország
F-csoport:
Horvátország – Grúzia
I-csoport:
Liechtenstein – Litvánia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik