Foci

Braga harcosai a döntőben is hősök lennének

Hatalmas az öröm a portugál kiscsapatnál, miután bejutottak az Európa Liga fináléjába. Büszkeség tölti el Portót is.

Már csak az egyik elődöntő visszavágóján akadt igazi izgulnivaló csütörtök este a kisebbik európai kupasorozatban, a Braga az első mérkőzésen elszenvedett 2-1-es veresége után hazai pályán fogadta az előzetesen esélyesebbnek tartott Benfica gárdáját.

Mindez azt jelentette, hogy már egyetlen gól is elég volt a Braga döntőbe jutásához, ezt pedig a 18. percben meg is szerezték a hazaiak, amikor Custódio egy szöglet után bólintott a kapuba. “Boldog vagyok a csapat miatt, ez egy fantasztikus társaság, minden okuk megvan a büszkeségre. Páratlan érzés, hogy a döntőben szerepelhetünk” – mondta a lefújás után Domingos Paciencia, a Braga vezetőedzője.

Az egyik legboldogabb ember tegnap este a győztes gólt szerző Custódio volt, aki persze nem sajátította ki saját magának a sikert: “Nem én vagyok a hős, mindannyian hősök vagyunk: azok, akik játszottak, akik a kispadon vagy a lelátón maradtak, a szurkolók, akik buzdítottak minket. Szavakkal nem tudjuk leírni az érzéseinket. A célunk, hogy a döntőben is nyerjünk. Igazi harcosok vagyunk” – fogalmazott a játékos.

A másik oldalon természetesen nem csattantak ki a jókedvtől Jorge Jesus vezetőedző, aki leverten nyilatkozott: “Nem volt szerencsénk. Több lehetőségünk is akadt, de nem sikerült betalálnunk. Csalódottak vagyunk” – mondta a Benfica mestere.


A Villarreal-Porto találkozón talán csak a legvérmesebb hazai szurkolók bíztak a csodában, ami aztán nem is következett be. Az idegenbeli 5-1-es vereség után a spanyolok hazai pályán csak 3-2-re tudtak nyerni, így a portugál bajnok készülhet a dublini fináléra, ahol már biztosan luzitán együttes örülhet.

“A Porto megérdemelten jutott tovább. Teljes erőnkből küzdöttünk, és játszottunk egy jó mérkőzést. Úgy láttam, a szurkolók hisznek a csapatban, nagyra értékelem a támogatásukat” – mondta Juan Carlos Garrido, a Sárga Tengeralattjáró vezetőedzője.

A Portót irányító Andre Villas-Boas a bajnokság megnyerése után már csak egy lépésre áll attól, hogy az EL-ben is győzelemre vezesse csapatát. “Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hogy elérték ezt a fontos célt. Ellenálltunk a Villarreal kezdeti nyomásának, és készülhetünk a Braga ellen, akik olyan nagyszerű csapatokat búcsúztattak, mint Sevilla, a Liverpool és a Benfica. Nagy kihívás lesz számunkra a döntő” – fogalmazott a 33 éves mester.


Eredmények – Európa Liga, elődöntő, 2. mérkőzések:
Villarreal, vezette: Rocchi (olasz)
Villarreal – Porto 3-2 (1-1)
Villarreal: López – Gaspar, Musacchio, Soriano, Capdevila – Cani, Matilla (Mubarak, 58.), Cazorla (Marcena, 58.) – Nilmar (Senna, 67.), Rubén, Rossi. Vezetőedző: Juan Carlos Garrido
Porto: Hélton – Sapunaru, Rolando, Otamendi, Pereira – Guarín, Fernando (Micael, 61.), Moutinho (Souza, 52.) – Hulk, Falcao, C. Rodríguez (J. Rodríguez, 29.). Vezetőedző: André Villas-Boas
Gólszerző: Cani (17.), Capdevila (75.), Rossi (80., 11-esből), illetve Hulk (40.), Falcao (48.)
Sárga lap: Soriano (54.), Wakaso (63.), illetve Falcao (26.), Sapunaru (60.), Micael (74.), Otamendi (80.)
——————————————————————————–
Braga, vezette: Atkinson (angol)
Braga – Benfica 1-0 (1-0)
Braga: Artur – Miguel Garcia, Paulao, Alberto Rodríguez, Sílvio – Custódio, Hugo Viana – Alan, Mossoro (Kaka, 80.), Lima (Salino, 73.) – Meyong (Barbosa, 87.). Vezetőedző: Domingos Paciencia
Benfica: Roberto – Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Fábio Coentrao – Gaitán, Martins (Kardec, 82.), Javi García, César Peixoto (Jara, 58.) – Saviola (Menezes, 87.), Cardozo. Vezetőedző: Jorge Jesus
Gólszerző: Custódio (18.)
Sárga lap: Sílvio (3.), Paulao (60.), illetve Peixoto (54.), Maxi Pereira (59.), Coentrao (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik