Foci

Még nem sikeres a Real szezonja

A Tottenham nem tudott csodát tenni, de Redknapp büszke a csapatára. A londoni visszavágó veszteséggel is járt a Realnak.

A Spurs háza táján is tisztában voltak vele, hogy a Madridban elszenvedett 4-0-ás vereség után csodára lenne szükségük ahhoz, hogy a hazai visszavágón a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jussanak.

Ettől azonban nagyon távol álltak, egy nagy kapushiba következtében tegnap este Londonban is kikaptak, végül 0-5-ös összesítéssel búcsúztak a sorozattól, amely azért így is sok pozitív élményt adott a Tottenham szurkolóinak.

“Nagyon büszke vagyok a csapatomra, megtettek minden tőlük telhetőt. Valljuk be, csodára lett volna szükségünk egy rendkívül erős csapat ellen. Úgy éreztem, kaphattunk volna egy büntetőt az első félidőben, de nem így alakult. Nyilvánvaló, hogy az első mérkőzés nagyon sokba került nekünk. Teljes létszámmal is megverhettek volna minket Madridban, de szinte lehetetlenné tette a helyzetünket, hogy olyan hamar emberhátrányba kerültünk” – értékelt a meccs után Harry Redknapp, a Spurs mestere.

A győzelem és a továbbjutás ellenére sem lehetett felhőtlenül boldog José Mourinho, miután az elődöntő első összecsapásán Ricardo Carvalho sárga lapjai miatt nem szerepelhet. A Real Madrid rövid időn belül négyszer is találkozik a Barcelonával: először szombaton bajnoki mérkőzésen (április 16.), majd szerdán a spanyol kupa döntőjén (április 20.), de a BL-döntőbe kerülésért is a katalánok ellen kell megküzdeniük (április 27. és május 3.).

“Fiatal csapatunk van, kevés tapasztalattal. Sokat kell még dolgoznunk, de úgy gondolom normális, hogy a BL elődöntőjébe kerültünk, hiszen ez igazodik a Real Madrid hagyományaihoz. Mint elmondtam, komolyan akartuk venni a visszavágót, ezért játszottak eltiltás előtt álló játékosok is, de Carvalho majd az elődöntő második felvonására visszatér. Úgy játszottunk, hogy kontrollálni tudjuk a mérkőzést. Hogy mi lesz a Barcelona ellen? Nagyszerű csapatról beszélünk, akik akkor is nyernek, mikor nem játszanak jól. Minden mérkőzést külön fogunk kezelni. Több éve vagyok a futballban, tudom, ha nem nyersz semmit, könnyen feledésbe merülhet a munkád. Az még nem jelent sikeres szezont számunkra, ha bejutunk a kupadöntőbe és a BL-elődöntőbe” – fogalmazott már az előttük álló feladatokra tekintve Mourinho.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő – visszavágó
London, White Hart Lane, 36 310 néző, Vezette: Nicola Rizzoli (olasz)
Tottenham – Real Madrid 0-1 (0-0)
Tottenham: Gomes – Assou-Ekotto, Dawson, Gallas, Corluka – Bale, Modric (Kranjcar, 83.), Huddlestone (Sandro, 71.), Lennon (Defoe, 60.) – van der Vaart – Pavljucsenko Vezetőedző: Harry Redknapp
Real Madrid: Casillas – Arbeola, Albiol, Carvalho, Ramos (Granero, 57.) – Khedira, Alonso (Benzema, 75.) – Marcelo, Özil, Cristiano Ronaldo (Kaká, 65.) – Adebayor Vezetőedző: José Mourinho
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (50.)
Sárga lap: Carvalho (39.), Granero (79.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik