Foci

Vicces góllal nyert a Real Madrid

A Real Madrid Cristiano Ronaldo találatával 1-0-ra verte a Tottenhamet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább.

Az odavágón a Real Madrid hazai pályán játszi könnyedséggel gurított egy megválaszolatlan négyest a Tottenham kapujába, egyedül Gareth Bale jelentett veszélyt a spanyolok védelmére, azonban mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat.

A visszavágón a Spurs igyekezett bebizonyítani, hogy csodák márpedig léteznek, miután sikeresen átvészelték a kezdeti vendégnyomást, a londoniak ragadták magukhoz a kezdeményezést, azonban a helyzetek kihasználatlanul maradtak, 0-0-val fordultak a felek.

Rögvest a második félidő elején megszerezte a vezetést a Real Madrid, Cristiano Ronaldo vállalkozott lövésre a tizenhatos előteréből, a próbálkozás ugyan védhető lett volna, Gomes kapus azonban olyan szerencsétlenül öklözött a labdába, hogy az a gólvonal mögé pattogott – elég nagy potya volt, maradjunk annyiban.

Az angol drukkerek a folytatásban megpróbálták győzelembe hajszolni övéiket, illetve azt is elkönyvelhettük, hogy a humorérzékük a helyén van, bőszen énekelték, hogy 6-1-re nyerni fognak – ez az eredmény kellett volna ugyanis a továbbjutás kiharcolásához. A csoda és a hat gól végül elmaradt, a Real Madrid teljesen megérdemelten, 5-0-ás összesített eredménnyel jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol az ősi rivális Barcelona lesz az ellenfél.

Mindeközben a játéknap másik mérkőzésén a Schalke 2-1-re legyőzte a címvédő Intert. A kettős győzelemmel továbbjutó német csapat a Chelsea-t búcsúztató Manchester Uniteddel mérheti össze az erejét az elődöntőben.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő – visszavágó
London, White Hart Lane, 36 310 néző, Vezette: Nicola Rizzoli (olasz)
Tottenham – Real Madrid 0-1 (0-0)
Tottenham: Gomes – Assou-Ekotto, Dawson, Gallas, Corluka – Bale, Modric (Kranjcar, 83.), Huddlestone (Sandro, 71.), Lennon (Defoe, 60.) – van der Vaart – Pavljucsenko Vezetőedző: Harry Redknapp
Real Madrid: Casillas – Arbeola, Albiol, Carvalho, Ramos (Granero, 57.) – Khedira, Alonso (Benzema, 75.) – Marcelo, Özil, Cristiano Ronaldo (Kaká, 65.) – Adebayor Vezetőedző: José Mourinho
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (50.)
Sárga lap: Carvalho (39.), Granero (79.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik