Foci

Spurs: csodák márpedig vannak

A Tottenham szinte a lehetetlennel próbálkozik a Real Madrid elleni BL-negyeddöntő visszavágóján. José Mourinho szerint az angoloknak öt gól sem lesz elég.

A londoni együttes nagy verésbe szaladt bele egy hete Madridban, bár a 4-0-s zakóba Crouch korai kiállítása is belejátszott. Harry Redknapp csapata most saját közönsége előtt próbálkozhat a visszavágással, de a tetemes hátrány ledolgozására minimális esélyük van. Persze az ilyenkor megszokottakhoz hasonlóan Londonban sem adják fel Ronaldóék kiejtésének tervét.

“Az első felvonás nem az elképzeléseinknek megfelelően alakult, de most egy nagyszerű visszavágó elé nézünk. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, ez minden amit tehetünk. Nem nyílhatunk ki teljesen egy világklasszisokkal teletűzdelt csapat ellen, hogy aztán a kontrákkal szétszedjenek minket. Irányítanunk kell a mérkőzést, és élni a kínálkozó lehetőségekkel. Mindenki lefutottnak érzi a párharcot, mi is tudjuk, hogy csodára lesz szükségünk, de történhetnek csodák. Ha nagyon jól játszunk, ki tudja mi fog történni” – fogalmazta meg reményeit Harry Redknapp.

A Spurs mestere már számíthat az első mérkőzésen az utolsó pillanatban kimaradó Aaron Lennonra, a kiállított Crouch viszont természetesen az eltiltását tölti.

José Mourinho a mérkőzés előtt elmondta, ha most kollégája helyében lenne, bizony ő sem dobná be a törölközőt. “Egyetértek Redknappel, a futball mindig tud meglepetéseket okozni. Tisztelnünk kell az ellenfelünket, ismerjük az angol csapatok mentalitását. Ugyanakkor azt nem gondolom, hogy öt lőtt gól elég lenne a Tottenhamnek, mivel mi is szeretnénk a kapujukba találni” – fejtegette az esélyeket a portugál szakember.

A királyi gárda több játékosa is az eltiltás veszélyével léphet pályára, Cristiano Ronaldo, Di María, Sergio Ramos, Raul Albiol és Ricardo Carvalho is egy sárga lapra van a büntetéstől. A korábbi hírek arról szóltak, hogy Mourinho ezt is számba veheti majd a kezdőcsapat összeállításakor, de a Real mestere elmondta, a legjobb csapatát küldi majd pályára. “A játékosok tisztában vannak a saját helyzetükkel, okosnak kell lenniük. Azt a csapatot küldöm majd pályára, amelynek a lehető legjobb esélye van a győzelemre” – mondta Mourinho.

Pepe már most eltiltását fogja tölteni, Benzema viszont sérülése után újra bevethető.

Ma este kiderül, hogy a kétszeres BL-győztes mester milyen összeállítással veszi fel a harcot, mindenesetre ha együttesével sikerrel jár, készülhet a Barcelona elleni elődöntőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik