Foci

Idegenben is nyert a Barca

A katalánok biztosan jutottak tovább a Sahtar Donyeck ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A két együttes múlt heti találkozóján a Barcelona hazai pályán könnyedén, 5-1-re győzte le a Sahtart, így a visszavágó előtt nem sokan fogadtak volna az ukránokra.

Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzője is elismerte, hogy az előző körben a Rómát búcsúztató csapatának nem sok esélye van a továbbjutásra, ennek ellenére elmondta, szeretnének javítani a saját helyzetükön. A Barcát irányító Pep Guardiola a mérkőzés előtt úgy vélekedett, nem szabad lefutottnak tekinteni a párharcot, mivel ellenfelük jó erőkből áll, és a labdarúgásban bármi megtörténhet.

A katalánoktól hiányzott az eltiltott Andrés Iniesta, valamint a sérült Carles Puyol és Bojan Krkic is.

A hazaiak aktívan kezdték a találkozót, veszélyes – de eredménytelen – próbálkozásaik után azonban már a Barca is többször tűnt fel az ukrán kapu előtt. Az első félidőben többet is birtokolta a labdát a katalán sztárcsapat, a 43. percben pedig a vezetést is megszerezték: Dani Alves passza Messihez jutott, aki a zavaró védők között is kilőtte a hazai kapu bal alsó sarkát (0-1).

A második félidőben mindkét csapat szerezhetett volna gólt, a vendégek legnagyobb helyzete Messi szólója után alakult ki, Affelay próbálkozását Pyatov védte bravúrral. A Sahtar ezután Mhitarjan lövésével veszélyeztetett, Valdes azonban a helyén volt. Később Moreno küldött kecsegtető helyzetből a kapu mellé egy beadást.

Végül egyik fél sem szerzett már újabb gólt, így a Barca 6-1-es összesítéssel jutott az elődöntőbe, ahol könnyen lehet, hogy a Real Madrid lesz az ellenfele.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő – visszavágó
Donyeck, Donbass Arena, 48 000 néző, Vezette: Meyer (német)

Sahtar Donyeck – Barcelona 0-1 (0-1)

Sahtar Donyeck: Pyatov – Kobin, Ischenko, Rakitskiy, Shevchuk – Hübschman (Fernandinho 75.), Mkhitaryan – Douglas Costa (Eduardo 58.), Jadson, Willian – Luiz Adriano (Marcelo Moreno 66.) Vezetőedző: Mircea Lucescu
Barcelona: Valdes – Dani Alves, Pique (Milito 70.), Busquets, Adriano – Xavi (Pedro 66.), Mascherano, Keita – Affelay, Messi, Villa (Jeffren 75.) Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Messi (43.)
Sárga lap: Mkhitaryan (56.), Ishchenko (60.) illetve Milito (71.)
Piros lap:

Továbbjutott a Barcelona, 6-1-es összesítéssel.

A Manchester United-Chelsea (2-1) mérkőzésről itt olvashatnak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik