Foci

Messivel a Sahtar is erősebb lenne

Az ukránok mestere szerint az argentin aranylabdással a soraikban legyőzték volna a Barcát a BL negyeddöntőjében. A katalánok már a Realra koncentrálhatnak.

Nem sok reményt táplálhattak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágója előtt a Sahtar drukkerei, miután csapatuk egy hete 5-1-es vereséget szenvedett Barcelonában. Tegnap este mégis megtelt a donyecki aréna, bízva talán abban, hogy nagy előnyük birtokában a katalánok sem sebezhetetlenek.

A Sahtar nekiesett ellenfelének, azonban képtelenek voltak a kapuba találni. Nem úgy Lionel Messi, aki az első játékrész vége előtt az ukrán védők gyűrűjében magától értetődő módon passzolt a hálóba, ezzel megszerezte a győztes gólt is csapatának. Az argentin szupersztár szezonbeli 48. találatával már most megdöntötte a Barcelona klubcsúcsát is az egy idény alatt szerzett gólok tekintetében.

Mircea Lucescu, a hazaiak mestere is elsősorban Messi teljesítményét emelte ki a mérkőzés után: “Először is szeretnék gratulálni a Barcelonának, sok szerencsét kívánok nekik – ha megnyerik a Bajnokok Ligáját, a mi vereségünket is könnyebb lesz megmagyarázni. Túl sok hibát vétettünk az első mérkőzésen, a párharcot ott vesztettük el. Ma a becsületünkért harcoltunk, azt remélve, hogy büszkék lehetünk a teljesítményünkre. A sérültjeink hiányában is sok gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki, védekezésre késztettük a Barcát, nem hiszem, hogy ezt sokan várták. A legnagyobb hiányosságunk Lionel Messi volt: ha ő nálunk játszik, biztosan megvertük volna a katalánokat” – álmodozott egy kicsit a román tréner.

Pep Guardiola az előny ellenére sem tartalékos csapatot küldött pályára, az első mérkőzéshez képest mindössze az eltiltott Iniesta hiányzott a kezdőcsapatból. “Egy ideig eltartott, amíg belelendültünk, de onnantól kezdve domináltunk a mérkőzésen. Amikor ellenfelünk már reménytelennek kezdte látni a helyzetet, veszítettek a kezdeti lelkesedésükből” – értékelt a spanyol bajnok vezetőedzője.

A Barca előtt további fontos összecsapások állnak, szombaton például a Real Madrid otthonában vizitálnak bajnoki mérkőzésen. “A győzelem hatalmas előrelépést jelente számunkra, de nagyon erős riválissal állunk szemben. Úgy érzem, ebben a szezonban a házi feladatot már megoldottuk, innentől bármi is vár ránk, ajándékként fogjuk kezelni” – mondta Guardiola.

A Barcára a BL-elődöntőben is a Real Madrid juthat, amennyiben José Mourinho csapatának 4-0-ás előnye birtokában ma sikerül túllépnie a Tottenham csapatán.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő – visszavágó
Donyeck, Donbass Arena, 48 000 néző, Vezette: Meyer (német)

Sahtar Donyeck – Barcelona 0-1 (0-1)

Sahtar Donyeck: Pyatov – Kobin, Ischenko, Rakitskiy, Shevchuk – Hübschman (Fernandinho 75.), Mkhitaryan – Douglas Costa (Eduardo 58.), Jadson, Willian – Luiz Adriano (Marcelo Moreno 66.) Vezetőedző: Mircea Lucescu
Barcelona: Valdes – Dani Alves, Pique (Milito 70.), Busquets, Adriano – Xavi (Pedro 66.), Mascherano, Keita – Affelay, Messi, Villa (Jeffren 75.) Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Messi (43.)
Sárga lap: Mkhitaryan (56.), Ishchenko (60.) illetve Milito (71.)
Piros lap:

Továbbjutott a Barcelona, 6-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik