Foci

Még nem adta fel az Inter

A címvédőnek négy gólra lenne szüksége a továbbjutáshoz a BL negyeddöntőjében. A Schalke nem számít nagy meglepetésre az olaszok taktikájával kapcsolatban.

Meglehetősen nehéz, majdhogynem kilátástalan helyzetben várja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mai visszavágóját a címvédő Internazionale: az olasz bajnok egy hete Milánóban kapott ki 5-2-re, így a visszavágón legalább négy gólt kellene szerezniük a továbbjutáshoz, miközben egyet sem kapnak.

Leonardo csapata azonban még nem könyvelte el a kiesést, de tudja, nem mindennapi teljesítményre lesz szüksége Gelsenkirchenben. “Azt nem mondanám, hogy csodára lesz szükségünk, de tisztában vagyunk vele, hogy nehéz dolgunk lesz. Ami megtörtént a Schalkéval a San Siróban, miért ne történhetne meg velünk is a visszavágón? Az viszont biztos, hogy jobban kell játszanunk, mint egy hete, kiemelkedő teljesítményre lesz szükség. Néhányan talán lehetetlennek látják a helyzetünket, de én ezt nem gondolom így. Nincs veszítenivalónk” – fogalmazta meg az olaszok reményeit Leonardo.

A brazil mester nem számolhat majd az első meccsen kiállított Chivu játékával, Lucio viszont visszatérhet eltiltásából.

A Schalke függetlenítené magát az milánói találkozó eredményétől, edzőjük elmondása szerint úgy készülnek, mintha 0-0-ra állna a párharc. “A győzelemre szeretnénk játszani, így lépünk majd pályára. Csak a párharc fele ment még le. Hasonló teljesítményt kell majd nyújtanunk, mint Milánóban. Nem hiszem, hogy ellenfelünk nagy meglepetéseket tartogat a számunkra, a 4-3-2-1-es formációt várjuk tőlük most is” – árulta el Ralf Rangnick, aki nem számíthat az eltiltott Farfán szerepeltetésére.

A párharc továbbjutója az elődöntőben a Manchester United csapata ellen mérkőzhet meg a fináléba kerülésért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik