Foci

Ismét elúszott a Chelsea BL-álma

A londoniak csalódottak a tegnapi vereség után. Sir Alex Ferguson már az elődöntős ellenfélre figyel.

Az idegenbeli siker után tegnap este hazai pályán is legyőzte a Chelsea-t a Manchester United, ezzel 3-1-es összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

A mérkőzés az angol csapatoktól megszokott nagy iramot hozta, ezen talán senki sem lepődött meg. A kiegyenlített találkozón a Unitednek sikerült először feltörnie ellenfele védelmét, Giggs passzából Hernández volt eredményes még az első félidő vége előtt.

Ramires kiállítása után úgy tűnt, a Chelsea feladhatja összes reményét, de a Torres helyére beálló Drogba találata néhány másodpercre visszahozta a reményt. Park-Ji Sung viszont azon nyomban válaszolt, így a londoni kékeknek csak a csalódottság maradt, az évek óta hőn áhított BL-trófeáról pedig idén is lemondhattak.

A Manchester győzelme:

“Jól kezdtük a mérkőzést. Irányítottunk, az első fél órában jól tartottuk a labdát és támadtunk. Az első félidő utolsó tíz perce már nehezebb volt, ellenfelünknek volt több lehetősége, góljuk után a második játékrészben már nem volt egyszerű visszakapaszkodni. Természetesen megpróbáltuk, de tíz emberrel ez már rendkívül nehéz feladat volt” – értékelt a meccs után Carlo Ancelotti.

Az olasz mester sokak szerint a következő szezont már nem a Chelsea kispadján kezdi, ennek ellenére már a hátralévő meccsekre tekint, hiszen csapatának még a jövő évi BL-szereplést is ki kell harcolnia. “Csalódottak vagyunk, de ilyen a futball. Innentől kezdve előre kell tekintenünk, hogy nyerni tudjunk az előttünk álló mérkőzéseken, hiszen természetesen mindannyiunk a Bajnokok Ligájában szeretne szerepelni jövőre is” – fogalmazott a Milan volt trénere.

A másik oldalon sokkal jobb volt a hangulat, a United az elmúlt öt évet tekintve negyedszer jutott a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjébe. “Nagyon kemény összecsapás volt, a Chelsea a találkozó nagy részében jól játszott, mint ahogy mi is. Sokszor elmondtuk már, hogy Ryan Giggs egy páratlan személyiség, egyedülálló játékos. Az első mérkőzésen szerzett gólunkban is nagy szerepe volt, most is kivette a részét a találatainkból” – dicsérte 37 éves walesi játékosát Sir Alex Ferguson.

A Manchester mestere már a szerda esti programját is elárulta: “Meg fogom nézni az elődöntős ellenfelünket. A Schalkénak innen már tovább kellene jutnia, de sosem tudhatod, a futball furcsa játék” – tekintett előre a mai Schalke-Inter visszavágó elé a skót szakember.

Mint ismert, a Ferguson által is elődöntőbe várt német alakulat idegenben 5-2-re verte a címvédő olaszokat, így jó eséllyel a gelsenkircheniek próbálkozhatnak majd Rooneyék megállításával az elődöntőben.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő – visszavágó

Manchester, Old Trafford, 74 000 néző, Vezette: Benquerença (portugál)

Manchester United – Chelsea 2-1 (1-0)

Manchester United: Van der Sar – O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Nani (Valencia 75.), Carrick, Giggs, Park Ji-Sung – Rooney, Hernández. Menedzser: Sir Alex Ferguson
Chelsea: Cech – Ivanovic, Alex (Ferreira 82.), Terry, A. Cole – Ramires, Essien, Lampard – Anelka (Kalou 61.), Torres (Drogba 46.), Malouda. Menedzser: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Hernández (43.), Park Ji-Sung (77.) illetve Drogba (77.)
Sárga lap: O’Shea (19.), Evra (59.) illetve Ramires (33.), Malouda (37.), Terry (41.)
Piros lap: Ramires (70.) Továbbjutott a Manchester United, 3-1-es összesítéssel.

Továbbjutott a Manchester United, 3-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik