Foci

Utolsó esélyébe kapaszkodna a Loki

A Videoton arra készül, hogy ma esti ellenfelük minden energiáját megmozgatja majd a felzárkózás érdekében.

Nagyszerű hangulatban várja a labdarúgó NB I ma esti csúcsrangadóját a Videoton: a székesfehérváriak múlt héten szombaton 5-0-ra nyertek a Ferencváros otthonában, majd hétközben a Honvédot is egy négyessel küldték haza kupameccsen. A bajnoki listavezető előnye tetemesnek mondható, kilenc ponttal gyűjtöttek többet mint a második Fradi.

Még nagyobb a különbség a Vidi és a Loki között, a bajnoki címvédő tizenegy ponttal van lemaradva, így talán a mai az utolsó esélyük, hogy belátható – de persze így is messzi – távolságba kerüljön a bajnoki cím megszerzésének lehetősége.

Nehéz összecsapásra számít Mezey György, a Videoton szakvezetője is. Mint a klub honlapjának elmondta, mentálisan nagyon fel kellett készülniük a ma esti találkozóra, biztosak benne, hogy a Debrecen felszívja magát. A szakember szerint az üldözőnek mindig van egy kétségbeesett érzése, ellenfelük pedig most utolsó lehetőségét ragadhatja meg, hogy zárkózzon az élen lévőkhöz. Mezey úgy véli, a Debrecent kimerítették az utóbbi öt évben elért eredményei, ebből nehéz lesz újítani.

A Loki ebben a szezonban még nem nyert idegenben, így számukra nem túl biztatóak az előjelek. Zdenek Scasny vezetőedző szerint az eddigi legnehezebb mérkőzés vár csapatára, muszáj lesz végig koncentrálniuk. A cseh tréner kiemelte, különösen oda kell figyelniük ellenfelük gólerős támadóira, így Lencsére és Alvesra is. A vendégeknél Dajan Simac és Kabát Péter játéka kérdéses sérülés miatt.

A mérkőzés este 7 órától kezdődik, előtte 5 órakor rendezik a Kecskemét – Zalaegerszeg összecsapást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik