Foci

A kupában is menetel a Vidi

A fehérváriak hazai pályán 4-0-ra nyertek a Honvéd ellen, ezzel bejutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Nehezen lehetett elképzelni, hogy a hétvégén a Ferencváros otthonában gálázó, bajnoki listavezető Mezey-csapat saját szurkolói előtt kiessen a kupából, még akkor is, ha a bajnokságban nyerni tudott a Honvéd a Sóstói-stadionban. A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén nem bírt egymással a két együttes, a Honvéd vezető góljára akkor Gosztonyi válaszolt a fehérváriaktól, így 1-1-es első felvonás után készülődtek a csapatok a mai visszavágóra.

Úgy tűnt, Gosztonyi főszerepet szán magának ebben a kupapárbajban, ugyanis már a 3. percben vezetéshez juttatta csapatát, amikor Lencse keresztpasszát értékesítette. Két perccel később duplázhatott volna, az a helyzet azonban kimaradt.

Lencse a 28. percben már a befejezésnél jeleskedett, nem is akárhogyan: Alves beadását ollózó mozdulattal küldte a kapufa segítségével a fővárosaik kapujába. A hazaiak akár három góllal is vezethettek volna, Alves azonban nagy helyzetben hibázott. A 40. percben majdnem szépített a Honvéd, Ivancsics kapáslövése kevéssel kerülte el a hazai kaput.

Érdekesség, hogy Mezey György a második félidőre nem jött ki a hazaiak kispadjára, már a mérkőzés előtt betegségre panaszkodott. Csapatát azonban ez nem gátolta meg a harmadik találat megszerzésében, Lencse a 16-oson kívülről tekert Kemenes kapujába. A kegyelemdöfést a 90. percben vitte be a Vidi, Gyurcsó emelt a kapus fölött a hálóba.

4-0-ás győzelmének köszönhetően a bajnoki listavezető jutott a Kecskemét és a Zalaegerszeg után a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Eredmény, Magyar Kupa negyeddöntő:

Videoton – Budapest Honvéd 4-0 (2-0)
gólszerzők: Gosztonyi (3.), Lencse (28., 80.), Gyurcsó (90.)

Továbbjutott a Videoton, 5-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik