Foci

Idegenben ütötte ki a Vidi a Fradit

A listavezető Videoton együttese 5-0-ás győzelmet aratott a Ferencváros otthonában a Monicomp Liga 19. fordulójának csúcsrangadóján.

Schmitt Pál is kilátogatott az Üllői útra, melyen azt láthatta, hogy a csordultig telt stadionban André Schembri előtt adódott az első lehetőség, Bozsovics azonban védeni tudott. Kisvártatva Sztanics lövése ment fölé, majd a Videoton veszélyeztetett, előbb Polonkai a kapu helyett – érthetetlen módon – inkább Alves elé próbált fejelni a kapu előteréből, ebből nem lett semmi, majd Lencse lépett ki a leshatáron, szélről leadott lövését fogta Ranilovic.

A túloldalon Schembri hozta rá a frászt a vendégekre, az alapvonaltól pár méterre vállalkozott lövésre, a labda keresztbe elment a kapu előtt, nem sokon múlt, hogy beakadjon a hosszú alsóba. A 25. percben Balog ütött bele a labdába kézzel a tizenhatoson belül, tettéért sárgát kapott Kassai Viktortól, a megítélt büntetőt Alves végezte el: Ranilovic elsőre védett, pechjére a labda a brazil elé került, másodszorra már nem hibázott.

Kisvártatva Rósa egyenlíthetett volna, Bozsovics védett nagyot, majd Schembri furcsa testhelyzetből a kapufát találta el Maróti beadása után. Ezután Kassainak kellett figyelmeztetnie a hazai kispadnál, hogy hívják fel a szurkolók figyelmét, hogy ne dobáljanak be semmit a pályára, majd Vasziljevics növelte kettőre a különbséget, miután egy szabadrúgás után megcsúsztatott labdát senkitől sem zavartatva bombázta a hálóba.

Alves ismét beköszönhetett volna, Ranilovicnak kellett nagyot védenie, 0-2-vel fordultak a csapatok.

Fordulás után a Fradi tűnt harapósabbnak, Prukner László beküldte Tóth Bencét, ezzel felgyorsult a szélen a Ferencváros, újabb gólt azonban a Vidi szerzett, Andics baloldali beadására Lencse érkezett középen és bevetődve Ranilovic alatt a gólvonal mögé juttatta a labdát.

Tíz perc múlva ismét maga mögül halászhatta ki a labdát Ranilovic, egy szabadrúgást Andics tekert a szétrebbenő sorfal között a hálóba a kapufa segítségével, 4-0-ra elhúztak a koronázóvárosiak.

A négy gól miatt kissé visszaesett a játék, Mezey György csapata már nem szakadt meg a pályán, a Fradi játékosainak pedig láthatóan kedvét szegte a négy bekapott találat.A hajrába érve jött az ötödik is, Sándor ívelt gyönyörűen Polonkai elé, a középpályás pedig nagyszerűen vette észre, hogy Ranilovic kintebb áll a kapujából és átemelte fölötte a labdát.

A legvégén még Csizmadia adta el a labdát a saját tizenhatosánál, a kapus kint kóborolt, így Nikolics az üres kapura emelhetett, a labda a lécről az alapvonal mögé pattant. Győzelmével a Videoton kilenc pontra növelte előnyét az élen, a Fradi továbbra is a második.

Eredmény:
Ferencváros – Videoton 0-5 (Alves 26., Vasziljevics 33., Lencse 52., Andics 63., Polonkai 79.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik