Foci

BL: francia kedd Benzema és Anelka főszereplésével

A Real Madrid vezetett, de végül ikszelt a Lyon otthonában, a Chelsea viszont nyerni tudott idegenben.

Nem hozott túl sok helyzetet az első félidő a Lyon-Real Madrid találkozón. Látszott, hogy nagy a tét a meccsen: a Real az utolsó négy évben mindig kiesett a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában, a Lyon viszont tavaly elődöntőt játszott.

A madridiaknál Adebayor kezdett Benzema helyett, de nem sok vizet zavart az első 45 percben. Igazából csak Di Maria néhány megindulása és Ronaldo két szabadrúgása jelentett veszélyt, míg a lyoniaknál Bastos és Kallström kavargatott sokat.

Jól kezdett a második féldiőben a Real, előbb Cristiano Ronaldo, majd Sergio Ramos lőtt-fejelt a kapufára. A 65. percben beállt Benzema Adebayor helyére, és azon nyomban gólt szerzett, egy perc sem telt el. Becserélésekor tapsolt a 40 292 néző, hisz legnagyobb sikereit a Lyonnal szerezte a francia, a mosoly azonban a gól után az arcukra fagyott.

Benzema gyors találata:

Valamelyest javított a francia csapat a helyzetén a 82. percben, amikor az addig gyengélkedő Gomis vágott a kapuba egy labdát – a madridiak lest reklamáltak, de nem volt az: 1-1.

A másik meccsen a Chelsea a 17. percben megszerezte a vezetést az otthonában félelmetes Koppenhága ellen – méghozzá az egykori londoni játékos, Grönjkaer eladott labdája után.

Úgy tűnik, ez a franciák napja volt, Koppenhágában a második gólt is Anelka szerezte, ezzel alighanem eldöntve a továbbjutást.

Anelka első gólja:

Anelka második találata:



Eredmények, Bajnokok Ligája:

Lyon – Real Madrid 1-1 (0-0)
gólok:
Gomis (82.), illetve Benzema (65.)

Köbenhavn – Chelsea 0-2 (0-1)
gólok:
Anelka (17., 54.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik