Foci

A Fulham kiütötte a Tottenhamet

Tizenöt perc alatt eldőlt a londoni rangadó az FA-kupában. Gera a második félidő derekán állt be.

A Tottenham már talán lemondott a bajnoki címről, a Fulham pedig talán már megmenekülni látszik a kieséstől, ettől függetlenül nagy derbinek ígérkezett a két londoni csapat FA-kupa-találkozója.

Vagy éppen ezek miatt, hiszen ez a sorozat kiváló lehetőség a nemzetközi szereplés kivívására. Ehhez persze be kell jutni a döntőbe, és ettől igen távol került a 14. perc végére a Tottenham.

Harry Redknapp együttesében Dawson volt a fő ludas a pocsék kezdésre, két 11-est is összehozott a hazaiaknak, igaz, a második – mezhúzás miatt ítélt – büntető véleményes volt. Mindenesetre Dawson ezután a fault után a kiállítás sorsára jutott.

Murphy persze mindkettőt berúgta, majd Hangeland egy szögletet követően közelről talált a kapuba – el is dőlt a meccs, habár rúgott már a Tottenham hármat egy félidő alatt (az Inter ellen a BL-ben). Csakhogy a félidő végéig kapott még egyet, így a hosszabbítás eléréséhez is négyet kellett volna lőnie a második játékrészben.

A második 45 perc unalmasra sikeredett, igaz, mi annyi izgalomban részesülhettünk, hogy a 68. percben Gera Zoltán is kikocogott a Cravent Cottage gyepére. A közönség felállva “Gííra, Gííra” köszöntéssel üdvözölte a magyar játékost. A mi fiunk gólt is lőhetett volna, de a 86. percben eleresztett lövését Gomez kivédte.

Egy nagyon gyors összefoglaló a meccsről:

A többi mai mérkőzés eredményéről (köztük az Arsenal és a Manchester City gyengélkedéséről) IDE KATTINTVA és ERRE A LINKRE lépve olvashat. A Manchester United szombati kínlódásáról pedig itt tudhat meg többet.

Közben megtartották a következő kör sorsolását is. A Fulham a Bolton-Wigan megismételt meccs győztesével vívhat majd a legjobb 8 közé jutásért.

Eredmény, FA-kupa, a 16 közé jutásért:

Fulham – Tottenham 4-0 (4-0)
gólok:
Murphy (11., 14. – mindkettő 11-esből), Hangeland (23.), Dembélé (47.)
kiállítva: Dawson (13.)

FA-kupa-nyolcaddöntő, párosítás:

Stoke City – Brighton
Notts County / Manchester City – Aston Villa
West Ham United – Burnley
Fulham – Bolton / Wigan
Manchester United – Crawley
Everton / Chelsea – Reading
Leyton Orient – Arsenal
Birmingham City – Sheffield Wednesday

Ajánlott videó

Olvasói sztorik