Foci

Mezey: február közepén nem lehet bajnokit játszani

A Videoton trénere a vidi.hu-n vezetett blogjában a szezonvégről, a halasztásról és az újrakezdésről írt.

Mezey György csütörtökön ismét jelentkezett a vidi.hu-n vezetett blogjával, melyben a bajnokság hirtelen történő félbeszakadását vette górcső alá.

Mint ismert, már a 16. fordulóból is el kellett napolni a Paks–Ferencváros-mérkőzést a pálya alkalmatlansága miatt (a későbbi pótlást a hazaiak nyerték a sártengerben), de több helyszínen is rosszak voltak a körülmények, így a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága jobbnak látta elhalasztani a 17. fordulót 2011. február 26-ra.

Mezey György úgy véli, hogy maga a döntés helyes és indokolt volt, ugyanakkor a példa azt mutatja, hogy hazánkban évek óta nem lehetett mérkőzést rendezni február közepén, de nem ritka az sem, hogy március első hete után fogadják kegyükbe az égiek a magyar focistákat. Hozzátette, a labdarúgóknak kell alkalmazkodniuk a körülményekhez, és nem szabad engedni, hogy sopánkodjanak és panaszkodjanak. Mint írta: játszani kell, nyerni kell és kész.

A szakember a tavasz-őszi lebonyolítási rendszer kapcsán elárulta, mivel az oroszok is átálltak az Európa-szerte használatos őszi-tavaszi rendre, így ő ezt a kérdést eldöntöttnek tekinti.

Mezey végezetül megemlítette, hogy reméli, hamarosan az összes magyar pályán fűtött játékterek, kulturált lelátók és tágas parkolók várják majd a szurkolókat.

AJÁNLOTT LINK:

Szezonvég, halasztás, újrakezdés (vidi.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik