Foci

Remek meccsen verte a Paks a Fradit

A félidőben még 0-0 volt az állás, végül fordulatos meccsen, 3-2-es hazai siker született az elhalasztott találkozón.

A csapadékos időjárás ellenére mérkőzésre alkalmasra toldozták-foldozták a paksi gyepszőnyeget, legalábbis a játékvezetők szerint.

Az első félidőben nem alakult ki igazán nagy helyzet, a ziccereket, és szerencsére a gólokat is, a második 45 percre tartogatták a csapatok. Rögtön a szünet után vezetést szerzett a Paks, ennek hatására meg is élénkült a meccs. Böde lőtt messziről, de a lövése Haberről kipattant, pontosan Vayer elé, az ex-győri nem hibázott.

Nem sokkal később a Fradi egyenlített, egy szöglet után került Maróti elé a labda, ő pedig a hálóba lőtt. Ezután egész jó kis meccset láthattunk, mindkét csapat folyamatosan támadott. A Paks Heffler révén szabadrúgásból veszélyeztetett, a labda a kapufáról kipattant. A 78. percben ismét Böde volt az egyik főszereplő, történetesen az események után a nevét már a gólszerzők között emlegethettük. Középen vezette a labdát, nem támadta senki, végül ballal, nagy erővel Haber kapujába lőtt.

A Fradi azonban újra egyenlített. Egy lassan vánszorgó labdát végül Marótinak passzoltak ki, ő középre ívelt, Miljkovic Csernyánszky mellett a kapuba fejelt a 85. percben. Fél percig örülhettek a fővárosi zöld-fehérek. A csereként beálló Szabó János a szintén csereként a pályára lépő Montvai elé tette a labdát, a Fradi-specialista nem hibázott közelről. 3-2 a paksiaknak, több gól már nem esett.

A Paks 28 pontjával utolérte a Ferencvárost.

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője a Sport TV-nek elmondta, felháborítónak tartja, hogy ilyen minőségű pályán futballmeccset rendeztek. Kis Károly, a hazaiak mestere ugyanakkor úgy vélte, mindkét csapat szórakoztató futballal rukkolt ki ezen az estén.

Eredmény, Monicomp Liga, 16. forduló:

Paksi FC – Ferencváros 3-2 (0-0)
gólok:
Vayer (47.), Böde (78.), Montvai (86.) illetve Maróti (52.), Miljkovic (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik