Foci

Egervári: két-három meccs után még nem hívom be Buzsákyt

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta, a pillanatnyi forma és az ellenfélhez történő alkalmazkodás határozza meg a keretet.

Ahogy arról már írtunk, a Queen’s Park Rangers magyar középpályása, Buzsáky Ákos az origo.hu oldalnak nyilatkozva csalódottságát fejezte ki, amiért Egervári Sándor még csak a bő keret kihirdetésénél sem számolt vele.

Mint ismert, honfitársunk sérülését követően ismét beverekedte magát a londoni csapat kezdőjébe, így ő is főszereplője a fantasztikus rajtot produkáló QPR-nek. Ennek ellenére azonban a Finnország és a San Marino elleni Eb-selejtezőn nem láthatjuk a nemzeti együttesben.

„Nem feltétlenül szeretném minden döntésemet megindokolni. Természetesen jól ismerjük, tisztában vagyunk az értékeivel, nem véletlenül volt már többször magyar válogatott. Ám most úgy ítéljük meg, hogy még nem tart ott, hogy kerettag legyen. A szezon elején sérült volt, a csapatában sem játszott, csak a legutóbbi két-három mérkőzésen. Figyelemmel kísérjük ezután is a pályafutását, figyeljük a teljesítményét, de ezúttal úgy döntöttünk, hogy másokat válogatottunk be ezen a poszton” – mondta Egervári az origo.hu megkeresésére.

A szövetségi edző hozzátette, olyan válogatottat szeretne, ahol a játékosok sértődöttség nélkül teszik a dolgukat, Dzsudzsák Balázs lecserélése utáni fanyalgása és Huszti Szabolcs viharos távozása kapcsán megjegyezte, rutinos szakember már, így a szélsőségeket szereti „lenyesegetni”.

Gyepes Gábor, Pintér Ádám és Koltai Tamás beválogatása kapcsán Egervári elmondta, a kerettel is szeretné érzékeltetni, hogy az ellenfélhez mérik a csapat összeállítását. Arra a kérdésre, hogy Németh Krisztián miért maradt ki, szövetségi kapitányunk elárulta, nem játszik még eleget, utol kell érnie magát, így akármilyen tehetséges is, még nem áll készen.

Az interjút teljes egészében az alábbi linken olvashatják el:
Egervári: Buzsáky várjon türelemmel (origo.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik