Foci

Király: meg sem fordult a fejemben, hogy gólt kapunk

Az 1860 München magyar válogatott kapusa értékelte a Hír24-nek a Moldova ellen 2-1-re megnyert Eb-selejtező meccset.

„Ilyen mérkőzésre számítottam, legalábbis tudtam, hogy nagy akaraterővel és küzdőszelemmel lépünk pályára. Az biztos volt, hogy néha hibázunk mind taktikailag, mind technikailag, ez meg is történt. De aminek örülök, az a lelkesedés és az akarat, mindenki küzdött, futott. Az első félidőben ugyan sok hiba volt, kinyíltunk, és emiatt az ellenfél előtt adódott pár helyzet, de szerencsére nem tudták kihasználni, a második felvonásban pedig sokkal fegyelmezettebbek voltunk, segítettük egymást, és meg is született a két gól” – kezdte értékelését honlapunknak Király Gábor.

Arra a kérdésünkre, mely szerint mintha a végén kissé kiengedett volna a csapat, izgalmasabbá téve a találkozó utolsó perceit, a magyar válogatott 34 éves kapusa így felelt:

„Mindenki ezt mondja, de belülről nem éreztük ezt. Az első félidőben volt több hibalehetőség, a másodikban azonban olyan koncentráltan játszottunk, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy itt ma negatív eredmény születhet, vagy hogy egyáltalán gólt szerez az ellenfél. Az a találat is, ami született, szerencsés körülmények között esett, visszapattant hozzájuk a játékszer, az sem egy tudatos, kidolgozott helyzet volt. Nem éreztem a nyomást, de ez belül máshogy jött le. Továbbra is azt mondom, ha ott az első félidőben kicsit okosabbak, akkor gólokkal vezethettek volna.”

Ezt követően azt tudakoltuk Királytól, a három belső védős felállással nem húzta-e magára Moldovát Egervári Sándor csapata:

„Én nem érzem így, mert az ellenfelünk két csatárra váltott, erre reagált a mi szövetségi kapitányunk, ez is azt mutatja, hogy megerősítette a védelmet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik